Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

HET KERSTRAPPORT VAN SV OOSTKAMP: Leidersplaats zou kers op een sowieso heel lekkere taart geweest zijn

De recente 0-4-overwinning op het veld van leider Aalst was een van de hoogtepunten. © Gregory Van Gansen

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Philippe Decruynaere beoordeelt de eerste seizoenshelft van SV Oostkamp, met 29 op 48 tweede in tweede afdeling VV A.

Philippe Decruynaere

Transferbeleid 8/10

Het bestuur van SV Oostkamp slaagt er elk jaar in om een aantal heel geslaagde transfers te realiseren. Zo zijn het weghalen van Lucas Maus bij de beloften van KV Kortrijk en Rien Plasschaert bij KV Oostende voltreffers. Maus is een certitude als verdedigende middenvelder en Plasschaert was tot hij uitviel met een rugblessure aan een sterk seizoen bezig. Neil Dildick zorgt bij elke invalbeurt voor een injectie aan aanvalskracht en bewijst hiermee zijn waarde voor het team. Figo Suffys, aangetrokken als doublure voor Arvid Lenihan, slaagt er voorlopig niet in om een basisstek te veroveren. Dit heeft weinig te maken met zijn voetbalkwaliteiten, maar alles met de uitstekende prestaties van de kapitein van de rood-witten.

Kurt Delaere blijft ook volgend seizoen aan het sportieve roer bij SV Oostkamp. © Bart Vandenbroucke

Trainer 9,5/10

Voorzitter Paul Devliegere heeft er goed aan gedaan om het contract van coach Kurt Delaere zo snel mogelijk te verlengen tot juni 2024. De prestaties van de jonge, ambitieuze trainer worden immers nauwlettend opgevolgd door clubs op hoger niveau. Ook na de promotie blijft Delaere resoluut opteren voor aanvallend combinatievoetbal, en met succes. De T1 van SV Oostkamp is maniakaal bezig met zijn opdracht en analyseert elke tegenstander tot in de kleinste details. Met zijn eerlijke en correcte aanpak zorgt hij mee voor een ontspannen en vriendschappelijke sfeer binnen zijn spelersgroep. Hij staat tussen zijn spelers als het kan en boven zijn jongens wanneer het moet. Kurt Delaere is een toptrainer in wording.

Resultaten 8/10

Voor aanvang van het seizoen was het de doelstelling van de coach en het bestuur om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren. Dat lijkt aardig te lukken, want de rood-witten draaien al sinds de eerste speeldag steevast mee in de top vijf. In eigen huis is Oostkamp moeilijk te verslaan en ook op verplaatsing werd slechts twee keer verloren. Door de keuze voor aanvallend voetbal slaagt de ploeg er zelden in om de nul te houden en dat is een werkpunt. De 3-2-zege op de eerste speeldag tegen uittredend kampioen Sparta Petegem en de ruime 0-4-overwinning in Aalst zijn twee hoogtepunten. Afwachten wat de terugronde brengt, maar over het parcours dat SV Oostkamp tot op heden aflegde, mag iedereen binnen de club heel fier zijn. Alleen jammer dat de ploeg door een eigen 1 op 6 niet profiteerde van een dip van leider Aalst om op kop te komen, want dat zou de geweldige eerste seizoenshelft helemaal af gemaakt hebben.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten