En plots wordt de ene na de andere quote uit ‘Het Eiland’ in gemeenteraad gesmokkeld: “Er mag weleens gelachen worden, zeker?”

©  IF

GENT -

‘Be wise, think twice.’ Een discussie in de gemeenteraad van Melle over een robotmaaier werd vorige maand beslecht met de woorden van Bert ‘Bucky’ Laplace, uit de tv-reeks Het Eiland. Geen toeval, ze waren ingefluisterd door Kristof Colle, Mellenaar en fervente Het Eiland-fan.

Bert Staes

“Belangrijke mededelingen impliceren belangrijke daden.” Oppositielid Lieven Volckaert (Open VLD) riep eind november met die woorden het gemeentebestuur van Melle op om de inwoners goed te informeren over een fusie met Merelbeke. De twee gemeentes onderhandelen daarover.

Maar was het toeval dat net de woorden gebruikt werden van Rik Nallaerts, de CEO van Cynalco Medics uit het televisieprogramma Het Eiland? Neen, zo bleek nadien. Het ging om een stunt van Kristof Colle, die in Melle woont en een podcast maakt over Het Eiland, ‘De Protpod’. “Ik had enkele lokale gemeenteraadsleden uitgedaagd om ongemerkt een quote uit Het Eiland de gemeenteraad binnen te smokkelen. Met succes”, zegt Kristof.

Twee keer nadenken

Volckaert waarschuwde namelijk ook nog dat bij de keuze van een robotmaaier rekening gehouden moest worden met diervriendelijkheid. Daarvoor haalde hij de leuze boven van Bert ‘Bucky’ Laplace, een rol van Lucas Van den Eynde in de reeks. “Be wise, think twice”, klonk het. Ook een schepen waagde zich aan een Het Eiland-quote: Frederik De Buck (CD&V) Na een debat over de bouw van een basisschool klonk het de oppositie ook “in zijn team zaten”, ook een knipoog naar de televisiereeks.

Kristof roept de lokale politici op vaker naar Het Eiland te grijpen tijdens de zittingen, met name maandagavond, wanneer de laatste gemeenteraad van het jaar op de agenda staat in Melle. “In deze eindejaarsperiode mag er al eens gelachen worden, ook in de lokale politiek.”

De Protpod is te beluisteren op de grote podcastplatformen. In onderstaand filmpje zijn de quotes te beluisteren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten