Voetbal  1ste Nationale  KVK Ninove

HET KERSTRAPPORT VAN KVK NINOVE: Coach Alan Haydock botst tegen limieten bij Ninove, dat dringend resultaten moet beginnen boeken

Coach Alan Haydock toonde zich wel een goede peoplemanager door Romero (foto) in bescherming te nemen toen die even privé door zwaar weer ging.  © Gregory Van Gansen

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Wim Redant beoordeelt de eerste seizoenshelft van KVK Ninove, met 15 op 54 vijftiende in eerste nationale.

Transferbeleid: 7/10

Op de Kloppers werden enkele uitstekende transfers gerealiseerd. Met Bob Straetman werd een topspits gehaald die bovendien complementair blijkt met Olivier Romero. De jonge doelman Naïm Van Attenhoven depanneerde al uitstekend voor de revaliderende Kevin Van Den Noortgaete. Brian Marmitte en Hasan Özkan zijn dan weer tegenvallende transfers, al is dat dan wel te wijten aan blessures. Boris Djoum en Alain Lufira dwongen een plaats in de defensie af. Ook Fabio Polizzi profileerde zich tot een vaste waarde, in tegenstelling tot zijn broer Luca die nochtans met mooiere adelbrieven kwam aandraven. Met Stef De Backer werd op de valreep een speler weggeplukt bij FCV Dender.

Coach Alan Haydock: 6/10

Alan Haydock loodste Ninove naar eerste nationale, maar daar lijkt de Hallenaar mede wegens een drukke job in de immobiliën tegen zijn limieten aan te botsen. Toonde zich wel een goede peoplemanager door Romero in bescherming te nemen toen die even privé door zwaar weer ging. Zette wel zijn betrouwbare aanvoerder Kevin De Wannemaeker op een zijspoor, wat hem bij de aanhang niet in dank werd afgenomen. Ligt wegens zijn goede werkethiek en ervaring als speler bij RWDM en Tubeke in de bovenste schuif bij voorzitter Patrick De Doncker. Is perfect tweetalig, wat een troef is in een groep met de beide landstalen als voertaal.

Resultaten: 5/10

Ninove houdt als promovendus vooralsnog vijf ploegen achter zich, maar de spoeling is flinterdun. Na een hoopvolle seizoenstart kende Ninove een forse terugval. Vooral de povere één op zes tegen de staartploegen Hoogstraten VV en Mandel United is zorgwekkend. Tegen de toppers werd nog geen enkel punt geoogst, zodat in de terugronde toch vooral tegen de rechtstreekse concurrenten resultaten moeten geboekt worden. De groep gelooft rotsvast in het behoud, maar moet dat dan wel beginnen hard maken.(rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten