Blokken met de geur van Zweedse balletjes: studenten mogen studeren in Ikea restaurants

©  Belga

Gent -

De blok voor de januari-examens is gestart. De bibliotheken zitten vol, maar studenten die nog een plek zoeken, kunnen naar het Ikea-restaurant op Flanders Expo gaan. De Zweedse meubelfabriek biedt gratis koffie aan en studenten kunnen er sparen voor een gratis (vegan) maaltijd.

Simon Dekaezemaker

De lessen van het eerste semester aan de hogescholen en universiteiten zijn afgelopen, de blok voor de examens van januari is begonnen. De Gentse studenten zijn massaal aan het studeren – of zouden dat toch moeten zijn – en velen gaan daarvoor naar bibliotheken, om samen te zitten.

Soms mogen de studenten in Gent ook blokken op speciale locaties, zoals de gemeenteraadszaal of het hof van beroep. Ikea opent deze periode voor blokkende studenten de deuren van het restaurant op Flanders Expo. Andere vestigingen in België doen hetzelfde.

Tv-chef

Voor de studenten is er wifi en ze mogen gratis water en koffie of thee nemen. Studeren doen ze met de geur van de lekkere Zweedse balletjes. Om van te watertanden, maar verhongeren zullen ze alvast niet. Met een spaarkaart kunnen de studenten ook sparen voor een gratis maaltijd.

Van 19 tot 24 december kunnen ze die gebruiken voor een vegan kerstmaaltijd van tv-chef Loïc van Impe. In januari krijgen ze met de Family Card van Ikea 15 procent korting op verschillende gerechtjes zoals de vegetarische hotdogs, plantballetjes of vol-au-veggie.

“Niet alleen willen de Belgische Ikea-winkels met deze actie de jongeren een hart onder de riem steken tijdens een intense en stresserende periode; tegelijkertijd laat dit studenten toe wat te besparen op hun energiefactuur”, klinkt het in een persmededeling.

INFO. Blokken in de Gentse Ikea kan van 20 tot 23 december en van 9 tot 13 januari. Telkens van 10 tot 19 uur. Inschrijven kan via de IKEA Family workshop tool

©  IKEA

©  IKEA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt