Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent

HET KERSTRAPPORT VAN KRC GENT: Revelatie Cooman bekoort, Triest en Hebbelinck andermaal uitblinkers bij Ratjes

Als de tandem Ceulemans-Tant de rust in de Gentse tent kan bewaren, is de geambieerde stek in de top zes zonder meer haalbaar bij de Ratjes. ©  Geert De Rycke

Gent -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Stefan Smet beoordeelt de eerste seizoenshelft van KRC Gent, met 22 op 45 negende in tweede afdeling VV A.

Stefan Smet

Transferbeleid: 7/10

De Ratjes bleven hun visie trouw en gaven opnieuw enkele jongens uit de eigen jeugdwerking de kans om zich te manifesteren. Zo ontbolsterde Lars Cooman in het hart van de defensie. Daarnaast betekent de ervaring van Yagan een duidelijke meerwaarde, Kokhiya bleek dan weer geen voltreffer. Na de winterstop hoopt men ook stilaan een beroep te kunnen doen op Thomas Van Renterghem, die de voorbije maanden revalideerde. Ook voor die andere nieuwkomer, Lander Vanden Heede, bracht zijn transfer naar Gent nog maar weinig spelvreugde. De jonge linksachter liep al in augustus een ernstig kruisbandletsel op tijdens de bekermatch tegen Ath. Wellicht zal hij pas in de lente opnieuw kunnen aansluiten.

Coach Jannes Tant: 8/10

Rustige vastheid. Het is het devies van Jannes Tant, die na dit seizoen andere oorden opzoekt. Ondanks de soms matige puntenoogst bleef Tant zichzelf. De West-Vlaming predikt zoals steeds kalmte en probeert ook dit seizoen met KRC Gent positief voetbal op de mat te brengen. De Ratjes beloonden zichzelf evenwel al te karig. Toch is vakman Tant een garantie op een tevreden bestuur en fans. Indien Gent in de terugronde gespaard blijft van blessures en schorsingen, staat Tant niets in de weg om in schoonheid afscheid te nemen van de Arteveldestad.

Resultaten: 6/10

Na een voorspoedige start met een fraaie twaalf op vijftien, stokte de motor van de Ratjes plots. Niet toevallig viel die mindere periode samen met een haperende doelpuntenproductie bij topschutter Joran Triest, die ondertussen alweer voldoende bewees een heuse sterkhouder te zijn voor de Ratjes. Daarnaast zijn Kevin Hebbelinck en Samuel Addo dit seizoen zonder meer van goudwaarde voor dit KRC Gent. Achterin bleek het koppelen van Raf Leemans aan jonkie Cooman een gouden zet van Tant. Als de tandem Ceulemans-Tant de rust in de Gentse tent kan bewaren, is de geambieerde stek in de top zes zonder meer haalbaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten