Voetbal Challenger Pro League SK Beveren

HET KERSTRAPPORT VAN SK BEVEREN: Uitkijken of coach De Decker met SK Beveren de promotie kan afdwingen

Met nog wedstrijden tegen Beerschot, SL16, Jong Genk en Dender op het programma hoopt Beveren als leider aan de play-offs te kunnen beginnen. ©  Belga

Beveren -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Wim Houttequiet beoordeelt de eerste seizoenshelft van SK Beveren, met 35 op 54 tweede in de Challenger Pro League.

Wim Houttequiet

Transferbeleid: 7/10

De sportieve staf heeft dit jaar een uitgebalanceerde kern samengesteld. Het is een ideale mix tussen spelers die het klappen van de zweep kennen en beloftevolle jongeren die zich graag willen tonen op het hoogste niveau. Dat geel-blauw Dieumerci Mbokani wist te overtuigen om voor zijn project te kiezen, toont de ambitie van Beveren aan. Het enige minpuntje: de kern werd relatief laat samengesteld, waardoor het in het begin van het seizoen nog zoeken was naar automatismen. Met Jakov Filipovic (ex-Lokeren) haalde Beveren een eerste versterking binnen tijdens de winterstop.

Coach Wim De Decker: 8/10

Met Wim De Decker koos Beveren voor een lokale trainer met ervaring in de Challenger Pro League. En dat hebben ze zich op de Freethiel nog niet beklaagd. Na een moeilijke start heeft De Decker er in een mum van tijd een moeilijk te kloppen elftal van gemaakt. Een elftal dat bovendien aantrekkelijk en aanvallend voetbal speelt. Na achttien wedstrijden lieten ze de netten liefst 41(!) keer trillen. Doelpunten verzekerd. Tot slot levert De Decker uitstekend werk om de ruime kern tevreden te houden. Uitkijken of hij met Beveren de promotie naar eerste klasse kan afdwingen.

Resultaten: 7/10

Met 35 op 54 doet het ambitieuze Beveren wat er verwacht wordt. Daarmee staan de Waaslanders momenteel op evenveel punten als leider Beerschot, al heeft paars-wit een wedstrijd minder gespeeld. Dat geel-blauw in de competitie nog maar drie keer verloor, toont de sterkte van dit Beveren aan. Met nog wedstrijden tegen Beerschot, SL16, Jong Genk en Dender op het programma hopen de Waaslanders als leider aan de play-offs te kunnen beginnen.

Aangeboden door onze partners