Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

HET KERSTRAPPORT VAN KSV OUDENAARDE: Wisselvalligheid troef en overtal aan geblesseerde spelers

Op dit ogenblik heeft Oudenaarde precies hetzelfde aantal punten als vorig seizoen op hetzelfde tijdstip. ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Freddy De Geest beoordeelt de eerste seizoenshelft van KSV Oudenaarde, met 18 op 48 twaalfde in tweede afdeling VV A.

Freddy De Geest

Transferbeleid: 9/10

In Oudenaarde heeft men een neus voor het aantrekken van spelers. Na Nieuwjaar keerde Jérôme Mézine naar KSVO terug. De ervaren spits blijft van goudwaarde voor de ploeg van voorzitter Kurt Vandeputte. De dit seizoen gerealiseerde transfers zijn opnieuw voltreffers. Matt Demets, die regelmatig een doelpunt meepikt, Niels Mestdagh en Robbe De Waele zijn versterkingen voor de ploeg van coach Stefan Leleu. In nood leert men vrienden kennen en dus worden jongeren van eigen bodem wellicht de beste transfers dit seizoen.

Coach Stefan Leleu: 7/10

Stefan Leleu, de ervaren coach van Oudenaarde, moet dit seizoen meer schuiven met de pionnen dan hem lief is. Een overtal aan geblesseerde spelers zorgde ervoor dat Leleu onervaren jongeren naar de A-kern moest overhevelen. Het siert Leleu dat hij die jongeren kansen geeft en hen ook na zware nederlagen blijft steunen. In Oostkamp stuurde Leleu de 17-jarige Guillaume Cnudde tussen de lijnen als vervanger voor de 19-jarige Robin Van Wambeke. Het was een gedurfde ingreep, maar het resulteerde in een goed resultaat. Wie in moeilijke tijden de kalmte bewaart en het hoofd koel houdt, verdient een hoge quotering.

Resultaten: 6/10

Wisselvalligheid is dit seizoen de troef van Oudenaarde. Na een hoopgevende start met twaalf op achttien volgde een teleurstellende twee op achttien. Oudenaarde zakte weg tot in de kelderverdieping van het klassement. Oudenaarde toonde mentale veerkracht door gelijk te spelen in Brakel (1-1) en thuis te winnen van Jong Essevee (2-1). Dat er daarna twee zware nederlagen volgden tegen KFC Merelbeke (6-1) en KRC Gent (0-3) past perfect in het plaatje van dit seizoen. In Harelbeke (1-1) sloot Oudenaarde deze jaargang af. Op dit ogenblik heeft Oudenaarde precies hetzelfde aantal punten als vorig seizoen op hetzelfde tijdstip.

Quote Extra

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten