Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

HET KERSTRAPPORT VAN KSC DIKKELVENNE: Een bouwproces van vallen en opstaan

Er is werk aan de winkel voor Dikkelvenne om uit de degradatiezone weg te geraken. ©  Geert De Rycke

Dikkelvenne -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Freddy De Geest beoordeelt de eerste seizoenshelft van KSC Dikkelvenne, met 16 op 48 punten vijftiende in tweede afdeling VV A.

Freddy De Geest

Transferbeleid: 6/10

Voorzitter Geert Gevaert, sportief manager Pieter De Potter en hoofdcoach Lieven Gevaert hielden grote kuis in de spelerskern. Topschutter David Cardon koos voor een avontuur bij RAEC Bergen. Aangezien ook Dikkelvenne de tering naar de nering moet zetten, werd vooral gekozen voor jonge spelers. Het zijn stuk voor stuk goede voetballers, maar ze missen maturiteit op dit niveau. Velen van hen komen ook uit lagere reeksen en moesten zich aanpassen aan de best wel zware tweede afdeling. Kiezen voor jeugd betekent dat men er de groeipijnen moet bijnemen, maar men ook weet dat er nog progressie mogelijk is.

Coach Lieven Gevaert: 6/10

Lieven Gevaert en zijn trainersstaf kregen de moeilijke opdracht om een nieuwe ploeg te bouwen. Dat bouwproces is er een van vallen en opstaan. De Dikkelvense coach staat voor een visie en wijkt daar niet van af. Het gaat gepaard met hoogtes en laagtes, maar het betekende niet dat Gevaert slag om slinger de ploeg wijzigde na de door de jongeren gemaakte fouten. Jongeren aantrekken, betekent ook dat je ze vertrouwen moet geven. Uit gemaakte fouten moet men wel leren. Dit seizoen moet Dikkelvenne de basis leggen voor een zorgeloze toekomst. Wat dat betreft, is Lieven Gevaert de geknipte persoon.

Resultaten: 5/10

Wisselvalligheid is de rode draad doorheen het seizoen van Dikkelvenne. De start was goed met een knappe zeven op negen en winst in Brakel (2-3). De wedstrijd tegen KRC Gent was een spektakelstuk (4-5), maar betekende ook het aansnijden van een periode van vijf nederlagen op rij. Te vaak was het daarna net niet. KFC Merelbeke (0-0) en KSV Oostkamp (3-3) werden in bedwang gehouden. In Petegem (1-0) en Zulte (2-1) werd met het kleinste verschil verloren. Er is werk aan de winkel voor Dikkelvenne om uit de degradatiezone weg te geraken. Vrijdag ontvangt Dikkelvenne KVK Westhoek. Eindigen met een vrolijke noot zou goed zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten