Voetbal 3de Afdeling VV A  KFC Voorde-Appelterre

HET KERSTRAPPORT VAN FC VOORDE-APPELTERRE: Vrank en vrij jacht maken op de titel

De Ninoofse fusieclub deelde eerder ook al een mentale tik uit aan de grote titelrivaal Tempo Overijse met de winnende treffer in de toegevoegde tijd. ©  Gregory Van Gansen

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Wim Redant beoordeelt de eerste seizoenshelft van FC Voorde-Appelterre, met 34 op 45 leider in derde afdeling VV A.

Transferbeleid: 9/10

Met de grove bezem door een kern razen is zelden de goede oplossing, maar in Appelterre vielen de puzzelstukjes wonderwel in elkaar. Vooral de transfers van de broers Maxim en Gil Figeys bleken een schot in de roos op de sleutelposities van doelman en spelverdeler. Ook de komst van defensieve middenvelder Rob Van Der Wilt werd een succes. Mathijs Dumortier en Maarten Tresignie werden weggeplukt bij de beloften van Eendracht Aalst. Voorin manifesteerde Sese Movoto zich als een sensatie, terwijl Michiel Lepage zijn tweede jeugd lijkt te beleven. Jeremy Nerinckx verdrong dan weer Jordan Baudewijns als rechtsachter.

Coach Bart De Durpel: 9/10

Bart De Durpel had ruim inspraak bij het door sportief manager Jens Podevijn gevoerde transferbeleid en haalde meerdere spelers via een individueel gesprek over de streep, waar hij nu de vruchten van plukt. Op training durft De Durpel zijn spelers tegen de limiet te duwen. Zo staat Rob Van Der Wilt scherper dan ooit. De coach zoekt wel het juiste evenwicht tussen de noeste arbeid en ontspanning en tolereert wel een pintje na een zege. Sportief legde De Durpel de lat bijzonder hoog op de top drie, maar de fusieclub overtrof de verwachtingen met een periodetitel en de herfsttitel.

Resultaten: 8/10

 Met een fraai rapport van 34 op 45 en de leidersplaats halfweg de competitie pronkt Voorde-Appelterre met mooie resultaten. De Ninoofse fusieclub deelde eerder ook al een mentale tik uit aan de grote titelrivaal Tempo Overijse met de winnende treffer in de toegevoegde tijd. Met al een eindrondeticket op zak kan de fusieclub vrank en vrij haar kans gaan in de titelstrijd in de wetenschap dat de titel geen must is. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten