Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

HET KERSTRAPPORT VAN SV RUMBEKE: Onverwachte promovendus botst op zijn limieten

Met amper veertien doelpunten heeft SV Rumbeke de op één na slechtste aanval van de reeks. © Bart Vandenbroucke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Fons Vandewynckele beoordeelt de eerste seizoenshelft van SV Rumbeke, met 13 op 48 veertiende in derde afdeling VV A.

Fons Vandewynckele

Transferbeleid: 5 op 10

Rumbeke promoveerde totaal onverwacht naar derde afdeling en nu blijkt dat de spelerskern te smal is om blessures en schorsingen zonder kleerscheuren op te vangen. Vooral voor het aanvallende compartiment zijn er weinig wisselmogelijkheden.

Geert Broeckaert staat voor de zware opdracht om Rumbeke in derde afdeling te houden. © VDB

Trainer: 6 op 10

Geert Broeckaert haalt er uit wat er in zit, maar hij moet roeien met de riemen die voorhanden zijn. Bovendien kan hij zelf de doelpunten niet gaan scoren. Broeckaert weet als geen ander dat hij voor een moeilijke opdracht staat, maar blijft altijd positief. Het siert hem dat hij zich nooit verstopt achter een gebrek aan potentieel en dat hij zijn spelers altijd in bescherming neemt. Omdat hij over weinig andere mogelijkheden beschikt, hamert hij op inzet en een sterk collectief. Als Rumbeke het behoud kan verzekeren, mag Geert Broeckaert een dikke pluim op zijn hoed steken en krijgt hij er ineens drie punten bij op zijn rapport.

Resultaten: 4 op 10

Rumbeke begon met 7 op 9 hoopgevend aan het seizoen, maar de blauwhemden moesten (veel) gas terugnemen en spartelen op leven en dood in de strijd om het behoud. Rumbeke botst op zijn limieten. Met amper veertien doelpunten in zestien wedstrijden kan je nooit hoge toppen scheren. Vijf wedstrijden werden met één doelpunt verschil verloren. Omdat de ploeg aanvallende troeven mist, komt de druk altijd op de verdediging te liggen. Het pleit voor de spelers dat ze altijd met een over-mijn-lijk-mentaliteit aan de aftrap komen, alleen slagen ze er niet in hun tomeloze inzet in goals en punten om te zetten.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt