Voetbal 3de Afdeling VV A Avanti Stekene

HET KERSTRAPPORT VAN AVANTI STEKENE: Op zoek naar meer regelmaat in eigen huis

Avanti liet er voor aanvang van de competitie geen twijfel over bestaan: de club wil dit jaar de eindronde spelen, maar met slechts 11 op 24 uit de acht thuiswedstrijden van de heenronde oogt de balans wat mager. ©  Geert De Rycke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Voor sommige spelers/trainers/bestuurders zal het feestmaal toch nog net iets beter smaken dan voor andere. Onze clubwatcher Ivan Elegeert beoordeelt de eerste seizoenshelft van Avanti Stekene, met 29 op 48 vijfde in derde afdeling VV A.

Transferbeleid: 8/10

In tegenstelling tot de voorbije jaren was er vorige zomer veel verloop aan de Groene Putte. Het bestuur haalde liefst elf nieuwe spelers binnen en liet nog vier eigen jeugdspelers doorstromen naar de A-kern. Vooral bij die nieuwelingen viel het grote aantal kwetsuren op: Audin kwam amper tot spelen toe, Verwilligen en Verspeeten zijn ook al even uit en ook Tjörven Melens, die in extremis overkwam van Lochristi, moest een tijdje aan de kant toekijken. In de periode dat Avanti wel op volle kracht kon spelen, zette het een mooie reeks neer. Als na Nieuwjaar alle kwetsuren geheeld zijn, ziet de terugronde er sowieso mooi uit voor blauw-wit.

Coach Rieno Van Oost: 8/10

Meetjeslander Rieno Van Oost is stilaan een halve Waaslander geworden. Al verraadt zijn accent toch nog altijd zijn roots. Van Oost en zijn staf zitten op dezelfde lijn als sportief directeur Guy Mannens en de rest van het bestuur: ambitieus, maar realistisch. Dat resulteerde nu al in een nieuw contract voor volgend seizoen, waardoor de coach dan al elf jaar aan het sportieve roer zal staan. “Het is mijn opdracht om iedereen scherp te houden zodat we op elk moment de best mogelijke ploeg kunnen opstellen. Daarom hou ik ook vast aan een uitgebreide kern van zo’n dertig spelers waarbij iedereen evenveel kansen krijgt.” Een aanpak die al enkele jaren loont. Al voelt niet iedereen zich daar altijd gelukkig bij. Zo hing Ridwan Gyselinck (ex-Sporting Lokeren en vorig jaar nog Lochristi) zijn schoenen al aan de haak omdat hij te weinig kansen kreeg.

Resultaten: 7/10

Avanti liet er voor aanvang van de competitie geen twijfel over bestaan: de club wil dit jaar de eindronde spelen, maar met slechts 11 op 24 uit de acht thuiswedstrijden van de heenronde oogt de balans wat mager. Op verplaatsing ging het beter: 15 op 21 en geen enkele verlieswedstrijd. Als Avanti er in slaagt om na Nieuwjaar vooral op eigen veld meer regelmaat in de resultaten te leggen, dan is het objectief om in mei nog te voetballen zeker bereikt. Ook en vooral omdat begin volgend jaar heel wat langdurig gekwetsten weer terug zullen zijn.  (ies)

Aangeboden door onze partners