Voetbal 3de provinciale C 

KERSTRAPPORT 3DE PROVINCIALE C: alle recepten aanwezig voor waanzinnige thriller tot slotspeeldag

Geen einde in mineur voor het Tildonk van deze Greg Fouarge. In het laatste seizoen verbaast de club vriend en vijand. ©  svw

Het seizoen is halfweg. Tijd voor de winterstop, tijd om de balans op te maken in derde provinciale C, waar de spanning bovenin enorm is. Het verschil tussen leider KDN United en Betekom B op de achtste plaats bedraagt amper zes punten. We lijken af te stevenen op een thriller.

Stefan Van de Weyer

Grootste verrassing: FC Tildonk

Tildonk verrichtte afgelopen zomer amper drie transfers, in wat leek op een laatste uitboljaar. Vorig seizoen moest de sportieve staf door de smalle kern zelfs enkele keren zelf meespelen. FC Tildonk begon dit seizoen echter goed, stond al snel in de top vijf en klom gaandeweg. Sinds de karakterzege bij leider KDN United is het zelfs een taaie klant om mee rekening te houden in de strijd om de titel. Een hecht bestuur dat veel doet voor zijn ploeg, een sportieve staf onder leiding van trainer Christophe Francart die enorm kan motiveren en een spelersgroep die aan elkaar hangt, dat zijn de ingrediënten voor het verrassende Tildonk.

Grootste ontgoochelingen: KVC Haacht

KVC Haacht zakte uit tweede provinciale en voerde een verjongingsoperatie uit. Het begon met een zes op zes, maar al snel begon de motor te sputteren, met nu zelfs een huidige degradatieplaats tot gevolg. Trainer Daniel Simmes betaalde vorige week zelfs het gelag, T2 Koen Merchez nam over. KVC moet oppassen dat het niet evolueert van kandidaat voor de top drie naar vaste gast in de kelder van het klassement.

Nog iets opmerkelijks: KDN United en Betekom B

KDN United speelde veel jaren in de Hagelandse reeks en eindigde daar vaak in de top vijf, maar maakte niet enorm veel aanspraak op een titel. In de meer voetballende Leuvense reeks werd de ploeg een moeilijk seizoen voorspeld. KDN verloor enkele keren, maar toonde zich mentaal enorm weerbaar en staat voorlopig zowaar op kop. Waar gaat dat straks eindigen?

Gregory Adams en KDN United beginnen als leider aan het nieuwe jaar. ©  Vel

Het jonge team van Betekom B stond lang in de top drie. Opvallend voor de promovendus die in eerste instantie het behoud nastreeft. Bovendien deed Bierbeek dat met mooi opbouwend en offensief voetbal. Het team van T1 Martijn Heiremans gaat een mooie toekomst tegemoet.

Om naar uit te kijken in 2023: de remontes van Greunsjotters Vossem en Bierbeek B

Door blessurelast begon Greunsjotters Vossem haperend, maar op het einde van de heenronde pakte het groen-zwart van nieuwbakken trainer Nico Denayer een twaalf op vijftien met ook nog eens een knappe derbyzege op het veld van rivaal VKE Eizer. Benieuwd waar dat in 2023 gaat eindigen.

Vossem duikt met een twaalf op vijftien de winterstop in. Dat belooft voor 2023. ©  Vel

Het jonge Bierbeek B zette de competitie in met een 4-4-gelijkspel tegen buur Korbeek Sport. Het voetbalt zoals steeds dartel, maar behalve het afzetten van jong talent voor de A-ploeg beginnen de groenen zich stilaan ook bovenaan het klassement te roeren. Ze sloten de heenronde af met een elf op vijftien en houden Betekom B één puntje af in de strijd om de beste B-ploeg.

Wie wordt kampioen? KDN United

Wie speelt eindronde? FC Tildonk, Sparta Haacht Statie, Vossem en Lubbeek

Wie degradeert? Korbeek Sport en NV Keerbergen

Aangeboden door onze partners