Dylan van Baarle en Annemiek van Vleuten zijn wielrenners van het jaar in Nederland

Annemiek van Vleuten. ©  IMAGO/frontalvision.com

Dylan van Baarle is uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar in Nederland. Dat gebeurde tijdens het Wielergala in Den Bosch, georganiseerd door oud-renners die zich verenigd hebben in de Club 48. Annemiek van Vleuten werd gekroond tot Wielrenster van het Jaar.

Bron: BELGA

Van Baarle was wegens een trainingskamp, net als Van Vleuten, zelf niet aanwezig om in een live-uitzending van Eurosport de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst te nemen. Het is voor het eerst dat de 30-jarige Van Baarle, woonachtig in Monaco, de prijs krijgt toegewezen. Van Baarle won dit jaar de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. Hij stapt deze winter over van Ineos Grenadiers naar Jumbo-Visma.

In 2021 werd baanrenner Harrie Lavreysen gekroond tot beste renner van het jaar. Hij was nu ook een van de concurrenten van Van Baarle, net als onder anderen Mathieu van der Poel en Thymen Arensman.

Voor Van Vleuten (40) was het de vierde keer dat ze de Keetie van Oosten-Hage Trofee kreeg. Ze won dit jaar de Giro, de Tour en de Vuelta en werd in september ook nog wereldkampioen op de weg. Van Vleuten, die nog een jaar doorgaat als renster van het Spaanse Movistar, ontving de prijs vorig jaar, net als in 2017 en 2019. Ze is woensdag ook kandidaat bij de verkiezing voor Sportvrouw van het Jaar in Nederland.

De prijs voor de Wielrenner van de Toekomst (m/v) ging naar Fem van Empel. De 20-jarige veldrijdster en wegrenster maakte deze winter indruk door al zes wereldbekerwedstrijden te winnen. Zaterdag liep ze bij een val in de cross van Val di Sole een blessure op. Daardoor kon ze de Gerrie Knetemann Trofee niet in ontvangst nemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten