Remco Evenepoel favoriet voor Sportman van Jaar, bij de vrouwen gaat het tussen Loena Hendrickx, Lotte Kopecky en Nafi Thiam

©  EPA-EFE

Wielrenner Remco Evenepoel, schaatser en skeeler Bart Swings en wielrenner Wout van Aert maken nog kans op de trofee van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen Loena Hendrickx, Lotte Kopecky en atlete Nafi Thiam. Dat maakte Sportspress, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, dinsdagochtend bekend.

Bron: BELGA

Voor de prijs van Belofte van het Jaar gaat het nog tussen tennisser Gilles Arnaud Bailly, gewichthefster Nina Sterckx en wielrenner Cian Uijtdebroeks. De Belgian Tornados (atletiek mannen), Belgische wielerploeg WK (wielrennen mannen) en Union SG (voetbal mannen) kunnen Ploeg van het Jaar worden. Voor de Coach van het Jaar gaat het nog tussen Jacques Borlée (atletiek), Roger Lespagnard (atletiek) en Sven Vanthourenhout (wielrennen/veldrijden). Laurens Devos (para-tafeltennis), Michèle George (para-dressage) en Ewoud Vromant (para-wielrennen) zijn dan weer de overgebleven genomineerden voor de Paralympiër van het Jaar.

De laureaten worden bekendgemaakt op het Sportgala, dat plaatsvindt op vrijdag 6 januari in Kinepolis Antwerpen.

Vorig jaar werden wielrenner Wout van Aert (voor de tweede keer) en turnster Nina Derwael (voor de derde keer) gehuldigd als Sportman en Sportvrouw van het Jaar.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt