Nieuwe politie-actie in Brussel: “Vermijd het centrum”

Vanochtend trokken opnieuw honderden betogende agenten door de straten van Brussel trekken. Het gaat om een actie van de politievakbonden VSOA, NSPV, ACV en ACOD tegen de federale regering. Het verkeer staat op veel plaatsen volledig stil.

gli,tgBron: Belga

“Vermijd het centrum”, klinkt het bij Brussel Mobiliteit. Bovengronds staat alles zo goed als dicht, maar het metronet rijdt wel gewoon zoals normaal.

Volgens Carlo Medo, nationaal voorzitter van NSPV, nemen zowat 300 tot 400 politiemensen deel aan de betoging in Brussel. “We laten ons vandaag opnieuw horen, wat we ook de komende dagen en weken zullen doen”, aldus Medo. De actie begon om 7 uur en zal volgens de vakbondsman duren tot een stuk in de voormiddag.

“Er valt verkeershinder te verwachten vanaf 7 uur ‘s morgens”, laat de politie weten in een tweet. Tijdens de ochtendspits vermijd je dan ook best de zones rond het betogingsparcours. Bij het stadscentrum, het Centraal-Station, de Wetstraat, het kruispunt Kunst-Wet en de Kleine Ring (R20) kan het erg druk worden.

Ook eind november trokken ze politieagenten al eens massaal de straat op om het geweld tegen de politie aan de kaak te stellen en te vragen om het loonakkoord uit te voeren zoals initieel aangekondigd. “Het enige wat we graag zouden willen, is om aan tafel te gaan zitten en het probleem op te lossen”, zegt Medo. “Eigenlijk worden de politiemensen met een kluitje in het riet gestuurd.”

Volgens de bonden zijn ook in de komende dagen nog acties mogelijk. Ze denken dan onder meer aan controles op belangrijke knooppunten, zodat er lange wachtrijen kunnen ontstaan.

Eind november trokken nog 12.000 agenten in Brussel de straat op. Nog tot 15 januari houden de politiebonden ook een ‘boeteloze maand’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten