Voetbal 2de provinciale A

HET KERSTRAPPORT VAN 2DE PROVINCIALE A: Spektakel verzekerd bij de revelatie, met 5-1 winnen voorspelt weinig goeds en op weg naar afscheid in schoonheid

SC Zonnebeke is goed op weg om de verloren positie in eerste provinciale meteen terug in te nemen. © Bart Vandenbroucke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in tweede provinciale A en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Fons Vandewynckele

Grootste verrassing(en) tot nu toe

Ongetwijfeld RC Bissegem. De jongens van T1 Claude De Weirdt promoveerden vorig seizoen als tweede na kampioen Dosko Beveren. Bissegem had in het verleden niet zo’n goede ervaringen met tweede provinciale en startte dit seizoen dan ook met bescheiden ambities. Het behoud stond voorop, maar met een derde plaats overtreft Bissegem de stoutste verwachtingen. Ook die andere promovendus SV Moorslede doet het met een zesde plaats uitstekend. Na een eerder wisselvallige start zette de ploeg van T1 Renzo Demeulenaere een reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag neer.

Grootste ontgoocheling(en) tot nu toe

Ongetwijfeld Dottenijs, vooraf getipt als dé titelfavoriet. De jongens van T1 Pascal De Vreese hebben op technisch vlak allicht hun gelijke niet, maar acteren te wisselvallig, zeker op eigen veld. Dottenijs kon nog maar één keer twee matchen op een rij winnen en al drie keer werd verloren de week na een 5-1-overwinning. Ook Zwevegem is nog te wisselvallig en blijft serieus onder de verwachtingen. FC Poperinge, een van de beter voetballende ploegen uit de reeks, moet beter kunnen dan de vijfde plaats. En wat gezegd van SV Moorsele, vorig seizoen nog dé revelatie maar nu op een bescheiden tiende plaats. SK Nieuwkerke begon met 15 op 15 uitstekend aan het seizoen, maar daarna volgde met amper 5 op 30 een spectaculaire terugval.

Nog iets opmerkelijks

Spektakel verzekerd bij wedstrijden van Bissegem. De revelatie beschikt met 34 doelpunten over de beste aanval van de reeks, maar de blauw-witten slikten ook al 30 tegentreffers. Westrozebeke telt meer punten (27) dan goals (20), maar met slechts 13 tegengoals staat de ploeg van T1 Christ Vandevijvere achteraan stevig op de been. Zonnebeke werd nog maar 12 keer gevloerd, goed voor de titel van de minst gepasseerde defensie. De leidersplaats is dus geen toeval voor Zonnebeke, waar T1 Ludovic Sieuw graag afscheid wil nemen met een terugkeer naar eerste provinciale.

Om naar uit te kijken

Leider Zonnebeke telt al minstens zeven punten voorsprong op de concurrentie, maar de titelstrijd is nog niet gestreden. Na de winterstop staat meteen de topper Westrozebeke-Dottenijs op de rol, terwijl Zonnebeke buur Geluveld over de vloer krijgt. Ook onderaan kan het er tussen Beselare, Geluveld, Geluwe en Beveren-Leie nog spannend aan toe gaan. Winkel B lijkt een vogel voor de kat. De jongens van T1 Peter Deprez hebben zich na de verrassende promotie van vorig seizoen niet versterkt en doen het met jongens uit eigen kweek.

* Wie wordt kampioen? Zonnebeke

* Wie zal de eindronde spelen? Westrozebeke, Dottenijs, Poperinge, Zwevegem

* Wie zal degraderen? Winkel B en Beveren-Leie

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt