Johnny Depp reageert op minnelijke schikking met Amber Heard: “Pijnlijk hoofdstuk afsluiten”

©  AFP

Johnny Depp (59) heeft voor het eerst gereageerd op de minnelijke schikking die hij met zijn ex-partner Amber Heard (36) heeft getroffen. Volgens zijn advocaten is de acteur tevreden dat er geen vervolg komt op wat wellicht het meest besproken proces van het afgelopen jaar was.

evdg

Afgelopen zomer waren de ogen massaal gericht op het smaadproces tussen Heard en Depp. Het was de Pirates of the Caribbean-acteur die de zaak uiteindelijk won, waardoor zijn ex-vrouw hem een schadevergoeding van omgerekend bijna 10 miljoen euro moest betalen. Een emotionele en financiële mokerslag voor de actrice. Eerder liet Heard weten dat ze in beroep zou gaan tegen het vonnis, maar daar is ze nu op terug gekomen. De actrice van onder meer Aquaman is akkoord gegaan met een minnelijke schikking. “Johnny Depp is blij dat hij dit pijnlijke hoofdstuk kan afsluiten”, reageren zijn advocaten Benjamin Chew en Camille Vasquez.

Slechts een miljoen

Dat ook Depp voor een minnelijke schikking wou gaan, wil niet zeggen dat het finale oordeel van de rechter anders moet worden bekeken, zo benadrukken zijn advocaten. “De unanieme beslissing van de jury en de rechter in het voordeel van Johnny Depp blijven van kracht”, klinkt het.

Door de minnelijke schikking moet Heard “slechts” een miljoen dollar (omgerekend zo’n 950.000 euro) aan Depp betalen, in plaats van het tienvoud. Op Instagram schreef de actrice waarom ze een derde rechtszaak niet meer zag zitten. “Het is een nieuwe onmogelijke rekening, niet alleen op financieel, maar ook op psychisch, fysiek en emotioneel vlak.” En nog: “Vrouwen zouden niet geconfronteerd moeten worden met een faillissement of gescheld omdat ze hun waarheid uitspreken, maar helaas is dat niet ongewoon.”

©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten