Voetbal  3de provinciale A

KERSTRAPPORT 3DE PROVINCIALE A: Oetingen verrassend mee bovenaan, staartploegen zijn stuntploegen

Het Oetingen van deze Gregory Van Londersele verbaast voorlopig vriend en vijand en staat zowaar mee op kop. ©  GEERT TRESIGNIE

Het seizoen is halfweg. Tijd voor de winterstop, tijd om de balans op te maken in derde provinciale A. Lennik staat zoals verwacht aan kop, maar het verrassende Oetingen telt zowaar evenveel punten en heeft nog een match tegoed. Hekelgem is dan weer de negatieve uitschieter. Het versterkte zich fel, ging voor de titel, maar mag al blij zijn dat het na een felle remonte 2022 nog als achtste afsluit.

Wim Redant

Grootste verrassing: SK Oetingen

SK Oetingen kroonde zich tot herfstkampioen. SKO telt evenveel punten als Lennik, maar heeft één overwinning extra en bovendien nog een inhaalmatch tegoed. Oetingen leed in de heenronde slechts één nederlaag en zette met 33 op 42 een reeks neer waarmee je titelwaardig bent. De troepen van coach Gregory Van Londersele blijken technisch zelden superieur, maar vormen een hecht blok en spelen op karakter. Sinds Dirk Dehandschutter er voorzitter werd, bruist de club opnieuw van ambitie, zodat de fans opnieuw mogen dromen van een derby tegen Kester-Gooik.

Grootste ontgoocheling: Eendracht Hekelgem

Op de Bellekouter startte een gevoelig versterkt Hekelgem het seizoen met steile ambities, maar dat draaide al snel uit op een geweldige sisser. Coach Steven Bellemans haalde zelf de versterkingen, maar de mayonaise pakte nooit en de Liedekerkenaar betaalde de tol. De titelkansen gingen in rook op, al werkte het vertrek van Bellemans wel bevrijdend. Met voorzitter-manager Christof Desmet en keeperstrainer Johan Van Eycken als interim-coaches zette Hekelgem een remonte in die halfweg de competitie naar een voorlopige achtste plaats leidde.

Steven Bellemans betaalde de tol voor de zwakke Hekelgemse start. ©  GEERT TRESIGNIE

Nog iets opmerkelijks: Juve Mollem

De staartploegen roeren zich opvallend. Uitgerekend rode lantaarn Sporting Eizeringen diende leider SK Oetingen een eerste nederlaag toe. Toch wacht de nieuwe Eizeringse coach Bruno Schelck nog een lange weg naar het behoud, want ook concurrent Juve Mollem begon te stunten. Mollem snoepte eerst met Lennik en Zuun de nummers twee en drie een punt af om vervolgens voor een geweldige derbystunt te zorgen tegen Relegem (4-1-zege). Zowel Eizeringen als Mollem gelooft dan ook nog rotsvast in de kentering na Nieuwjaar.

Om naar uit te kijken in 2023: KFC Lennik

Het pas gedegradeerde Lennik wil zijn plaats in tweede provinciale graag meteen weer innemen. Coach Jo Joos bleef na de Lennikse degradatie aan boord en timmert aan de weg, maar werd geconfronteerd met de blessures van een handvol sleutelspelers als doelman Nick Piro, Pieter Bosmans, Mike Pauwels, Thomas Van Der Mauten en Jarne Lichtert. Joos maakt zich sterk dat met een fitte kern een sterke terugronde en de titel nog mogelijk zijn, zeker omdat de Lennikse kern samenblijft en een hechte vriendengroep vormt die voor elkaar door het vuur wil gaan.

Het Lennik van Jo Joos wil zijn plaats in tweede provinciale meteen weer innemen. ©  GEERT TRESIGNIE

Wie wordt kampioen? KFC Lennik

Wie speelt eindronde? SK Oetingen, KV Zuun, DT Relegem en Hekelgem

Wie degradeert? Sporting Eizeringen, Juve Mollem

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt