Voetbal 4de provinciale A

HET KERSTRAPPORT VAN 4DE PROVINCIALE A: De terugkeer van een gepensioneerde en een 100-jarige, monsterscores bij de vleet en de enige 0

De ervaring van Karel Ternier moet favoriet KV Koksijde Oostduinkerke ook effectief naar de titel loodsen. © Bart Vandenbroucke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in vierde provinciale A en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Amaury Verdruye

Grootste verrassing(en) tot nu toe

Niet alle ploegen bovenaan hebben evenveel matchen gespeeld, maar toch opmerkelijk is de koppositie van FC Beaufort. Eén van de revelaties van vorig seizoen stond half oktober pas dertiende, maar prijkt na een stevige 25 op 27 plotseling aan de leiding. Eenzelfde verhaal bij WS Adinkerke, dat begon met een 1 op 12 maar nadien zelfs een perfecte 27 op 27 neerzette. Draait ook bovenaan mee: SVD Kortemark. De club haalde na vorig seizoen de A-ploeg in tweede provinciale uit competitie en ging verder met het jonge B-elftal, dat vorig seizoen slechts 14 punten behaalde. Coach Bart Van Praet (vorig seizoen T2 bij de A-kern) maakte er echter een moeilijk te bespelen elftal van. KV Koksijde Oostduinkerke doet zoals verwacht mee voor de titel, maar de 61 doelpunten in totaal en enkele zeer ruime overwinningen (15-0, 10-0 en 1-9) springen toch in het oog. KVKO heeft met Maxime Vander Biest (22 doelpunten) de topschutter van de reeks in de rangen. Ook NSVD Handzame, FA Nieuwpoort en WS Houthulst B mogen nog dromen van de hoofdprijs.

Grootste ontgoocheling(en) tot nu toe

Een broederpaar in hetzelfde elftal, het is altijd iets speciaals. Bij WS Zarren zorgen de broers Jody en Jordy Timperman voor de doelpunten. Jody deed de netten slechts tweemaal trillen, Jordy zit al aan 18 stuks dit seizoen en staat daarmee op plaats twee in de topschuttersstand. Met een achtste plaats blijft Zarren toch iets onder de verwachtingen, want doelman Kenny Sneyaert sprak voor het seizoen zelfs titelambities uit. Met een straffe reeks zoals Beaufort en Adinkerke kan echter alles nog. Helemaal onderaan is WS Bulskamp de enige West-Vlaamse ploeg die dit seizoen nog geen enkel punt wist te veroveren.

Nog iets opmerkelijks

Om de titelambities extra in de verf te zetten, deed KVKO midden september nog een opvallende ‘transfer’. De fusieploeg overtuigde immers Karel Ternier om terug te keren uit voetbalpensioen. De aanvaller zette Koksijde in het vorige decennium op de Belgische voetbalkaart en deed zelfs het grote Standard Luik bibberen in de beker.

Na een sabbatjaar schreef KEG Gistel zich opnieuw in met een A-ploeg en de club vierde tegelijk het 100-jarig bestaan. Dat ging voorlopig niet gepaard met grote successen, want de ploeg staat voorlaatste met amper 6 punten en voerde al een trainerswissel door.

Om naar uit te kijken

De titelstrijd uiteraard, met nog acht ploegen die in aanmerking komen voor de hoofdprijs. Elke week zal er wel topper op het programma staan die voor een verrassende wending kan zorgen. Beginnen doen we op 8 januari met Adinkerke-Handzame. We duimen ook voor Bulskamp, dat in 2023 hopelijk de nul van het bord kan krijgen.

* Wie wordt kampioen? KV Koksijde Oostduinkerke

* Wie zal de eindronde spelen? Handzame, Adinkerke, Beaufort, Nieuwpoort

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten