Voetbal 4de provinciale B

HET KERSTRAPPORT VAN 4DE PROVINCIALE B: De meeste complete leidt ook, B-ploegen in de meerderheid en al twee forfaits

Als het VC Wingene van Marino Gruyaert de knappe heenronde na Nieuwjaar kan herhalen, dan wordt de langverwachte promotie naar derde provinciale allicht een feit. © Bart Vandenbroucke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in vierde provinciale B en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Benny Lingier

Grootste verrassing(en) tot nu toe

De B-ploegen vormen dit seizoen de meerderheid in vierde provinciale B na de komst van KM Torhout B, SV Oostkamp B en SC Blankenberge B. Zeker die eerste twee doen het qua resultaten goed, maar zij kunnen dan ook rekenen op een professionele begeleiding van de jonge talenten. Beste leerling van de B-klas is zoals verwacht FC Varsenare B, dat (weliswaar met één match meer gespeeld) op slechts één punt volgt van leider VC Wingene. De leider maakt zijn favorietenrol voorlopig waar en lijkt op weg om eindelijk de promotie naar derde provinciale te bewerkstelligen. Wingene was met 40 op 42 outstanding, maar ging wel met een thuisnederlaag tegen Aartrijke de winterstop in. SK Wenduine kende met 1 op 9 even een dipje, maar houdt mooi stand op de derde plaats. Opvallende figuren waren goalgetter Thijs Rabaut (VV Westkapelle), Timothy Carette (KM Torhout B) en Jari Dutrie (FC Varsenare B). Ook Laurent Depoorter en Meindert Devuyst, het 38-jarige centrale duo van Wenduine, verdienen een eervolle vermelding. Devuyst miste nog geen enkele minuut en scoorde al acht keer.

Grootste ontgoocheling(en) tot nu toe

Van ploegen als VV Westkapelle, VV Aartrijke of Sint-Joris Sportief werd meer verwacht. Westkapelle kent onder de nieuwe T1 Peel een nieuwe drive en ook Aartrijke lijkt op toerental te raken, maar Sint-Joris blijft in het sukkelstraatje. De grootste ontgoocheling is de Lisseweegse B-ploeg, waar Francis Gobert inspringt na het vertrek van T1 Gino Moyaert naar Eernegem. Veel kandidaat-trainers zijn er niet en de ploeg moest al twee keer forfait geven.

Nog iets opmerkelijks

Zoals eerder aangehaald zijn er dit seizoen in vierde provinciale B meer B-ploegen (9) dan authentieke clubs (7) en die kijken niet altijd met evenveel plezier een ploeg vol piepjonge kereltjes met een eindeloze offensieve fysiek in de ogen. Alle clubs die een B-team oprichtten, hebben hetzelfde doel. Ze willen de spelers die ze van kindsbeen af met veel inzet opleidden, aan zich blijven binden en een eerste kennismaking met het echte mannenvoetbal bieden. Niemand ziet de energie of tijd die in de opleiding van potentiële goudhaantjes gestopt werd, graag verloren gaan als ze een lucratief aanbod van een bemiddelde ploeg krijgen.

Om naar uit te kijken

Benieuwd of Wingene de Aartrijkse tik kan verwerken en zonder omkijken kan doorstomen naar de titel. De leider beschikt immers over de meest complete ploeg, terwijl Varsenare B wel het best voetballende team vormt. Kan outsider Wenduine nog iets forceren en slaagt Aartrijke erin om zijn verloren plek in derde provinciale te heroveren?

* Wie wordt kampioen? Wingene

* Wie zal de eindronde spelen? Varsenare B, Wenduine, Aartrijke en Westkapelle

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten