Voetbal 4de provinciale D

HET KERSTRAPPORT VAN 4DE PROVINCIALE D: Trainen in Gent, een traditieclub die recht krabbelt en een topschutter die stopt

Kuurne is op recordjacht, maar moet wel nog afrekenen met Langemark-Poelkapelle. © FCE Kuurne

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in vierde provinciale D en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Amaury Verdruye

Grootste verrassing(en) tot nu toe

Langemark-Poelkapelle is toch wel de verrassing. VKLP verhuisde dit seizoen naar de Ieperse reeks en heeft het daar met de vele derby’s naar z’n zin. Het team moest enkel een gelijkspel toestaan tegen Kuurne (door een gemiste penalty) en Boezinge B. FCE Kuurne breekt echter alle records. De leider scoorde al 77 keer, slikte nog maar 7 doelpunten en lijkt de titel enkel zelf te kunnen verliezen. Mathias Cottenier en Pieter Veschaeve scoorden al respectievelijk 26 en 20 keer. Cottenier, die aan het einde van het seizoen stopt om sportief verantwoordelijke bij het nieuwe FC Dadizele te worden, is topschutter van West-Vlaanderen.

Grootste ontgoocheling(en) tot nu toe

Echte ontgoochelingen zijn er niet, maar toch hadden we van FC Westouter net dat tikkeltje meer verwacht. De ploeg eindigde vorig seizoen nog mooi in de linkerkolom, maar bengelt dit seizoen volledig onderaan. Traditieclub SCT Menen, vorig seizoen nog actief in tweede nationale, ging failliet en moest heropstarten in de laagste provinciale reeks. Ook daar loopt het nog niet op wieltjes, met een zoutloze twaalfde plaats.

Nog iets opmerkelijks

Kuurne gooit dan wel hoge ogen en verloor nog niet, toch heeft het al een trainerswissel achter de rug. Eind oktober trok toenmalig coach Davy Vangheluwe uit het niets naar NS Heule. Sindsdien heeft Kurt Herman een duo-job en managet hij zowel de A- als de B-kern. Bij SK Elverdinge stopte David Casteleyn als speler om coach te worden bij buur Sassport Boezinge B. Nog bij Elverdinge staat met Tim De Bakker een 42-jarige Antwerpenaar in doel die nog lang niet aan stoppen denkt.

De jongste spelers vind je vooral bij de B-ploegen, zo ook bij Poperinge B. De ploeg begon slap aan het seizoen maar verloor nog amper sinds begin oktober, toevallig de start van het academiejaar. Elke week traint een tiental spelers op de velden van … HO Gent. Op deze manier moeten de jongens niet met de trein over en weer naar Poperinge. Handig, dachten ze bij de buren van Vleteren en Reningelst, en dus sluiten er ook van beide ploegen sommige jongens aan. Of hoe West-Vlamingen het Oost-Vlaamse hoofdstad overnemen.

Om naar uit te kijken

Zaterdag 25 februari, omdat die dag Langemark-Poelkapelle op bezoek moet bij Kuurne. Hopelijk bedraagt het verschil dan nog altijd maximaal twee punten en krijgen we vuurwerk in misschien een beslissend duel om de titel. Ook de strijd om de eindrondetickets belooft met een vijftal gegadigden nog heel spannend te worden.

* Wie wordt kampioen? Kuurne

* Wie zal de eindronde spelen? Langemark-Poelkapelle, Voormezele, Brielen, Boezinge B

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten