Voetbal 3de provinciale D 

KERSTRAPPORT 3DE PROVINCIALE D: Crossing Vissenaken legt fantastisch parcours af, SK Waanrode gedoemd om te degraderen

Crossing Vissenaken mag terecht feesten, het won al zijn wedstrijden. ©  Guy Meurs

Het seizoen is halfweg. Tijd voor de winterstop, tijd om de balans op te maken in derde provinciale D. Crossing Vissenaken is aan een fantastisch seizoen bezig en verloor nog geen enkel punt. De vraag is of een ploeg is die de troepen van trainer Kris Deldime na Nieuwjaar nog iets in de weg kan leggen. Onderin heeft SK Waanrode dan weer een mirakel nodig om zich nog te redden. Allicht goed dat de club in de toekomst de krachten bundelt met buur VS Kortenaken om zo financieel en sportief sterker te worden.

Grootste verrassing:Crossing Vissenaken en Boutersem United

Vorig seizoen stond Crossing Vissenaken al bovenin. Dat werd ook nu verwacht, ook al vertrokken sterkhouders Amaury Ulens, Yoni Vangoethem, Thomas Vranckx en Tom Boogaerts. De club verloor zo aan individuele kwaliteit, maar er stond een collectief sterker geheel op met een gouden aanvalsduo Nicolas Lentini-Steve Klompkes. Met 48 op 48 en een bonus van liefst dertien punten is de punt al bijna binnen voor de troepen van trainer Kris Deldime.

Boutersem United verraste eveneens aangenaam. De club voerde een kwaliteitsinjectie door en heeft nu een woord in het titeldebat. Het verschil met de leider bedraagt 14 punten en dat is een grote kloof, maar Boutersem heeft nog twee wedstrijden te goed.

Grootste ontgoocheling: SK Waanrode en VZ Glabbeek

Het zag er voor SK Waanrode in het begin van het seizoen niet slecht uit na de zege bij Glabbeek. Maar al snel ging het bergaf, er volgden liefst dertien nederlagen op rij, verscheidene wedstrijden werden met monsterscores verloren. Niet alleen door blessures, maar ook door ontevredenheid haakten verscheidene spelers af. De voorbije twee wedstrijden moest Waanrode zelfs forfait geven door een gebrek aan spelers.

Jeroen Jeanpierre moet Glabbeek naar een beter terugronde loodsen. ©  Guy Meurs

Ook VZ Glabbeek, dat de kern wat afslankte, heeft het moeilijk. Trainer Stany Peeters gooide al in de eerste maand de handdoek, speler Jeroen Jeanpierre nam over. De recente 0-7-overwinning bij Testelt moet een stimulans zijn voor een betere terugronde.

Opmerkelijk: de ene fusie is nog niet afgerond, of daar is de volgende al

Heeft het Waanrode van deze Rudi Stok nog een toekomst? Een fusie met Kortenaken zou zeer gelegen komen. ©  Guy Meurs

SK Waanrode en VS Kortenaken willen graag fuseren, al zal het samensmelten nog niet voor morgen zijn. Zo wil de gemeente Kortenaken volgend jaar eerst een haalbaarheidsstudie uitvoeren. De bedoeling is om op de terreinen van Waanrode aan de Steenbergstraat een nieuw complex neer te zetten, waarop beide clubs terechtkunnen. Net als bij Waanrode loopt het sportief bij VS Kortenaken niet van een leien dakje. De kern werd afgeroomd en de club koos meer spelers van eigen kweek. Allicht kan dit fusieproject gerealiseerd worden voor het seizoen 2024-25. Dan zal ook SV Drieslinter verdwijnen omdat alle Linterse ploegen verplicht worden te stoppen en er in Drieslinter één club boven de doopvont wordt gehouden.

Om naar uit te kijken in 2023: is er een ploeg in staat om Vissenaken af te stoppen?

Het wordt uitkijken of Crossing Vissenaken gespaard blijft van een terugval. Is er een ploeg in staat de ongenaakbare leider een eerste nederlaag of puntenverlies aan te smeren. Twee ploegen kunnen het Crossing nog moeilijk maken: Tielt-Winge en Boutersem United.

Het is ook uitkijken naar SK Waanrode dat na Nieuwjaar een rits nieuwe spelers wil binnenhalen om zo toch nog degelijke resultaten neer te zetten.

Wie wordt kampioen? Crossing Vissenaken

Wie speelt de eindronde? Boutersem en Tielt-Winge

Wie degradeert? SK Waanrode degradeert. Verder zitten ook Out-Hoegaarden B, Sp. Molenbeek, VS Kortenaken en VZ Glabbeek met degradatiezorgen

Aangeboden door onze partners