Voetbal 2de Provinciale B

HET KERSTRAPPORT VAN 2DE PROVINCIALE B: Wie houdt Standaard Denderleeuw nog van de titel?

Promovendus KVV Laarne-Kalken sluit 2022 af met een tweede stek in de rangschikking. ©  Geert De Rycke

Oost-Vlaanderen -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in tweede provinciale B en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Wim Redant

Grootste verrassing: KVV Laarne-Kalken

Nieuwkomer Laarne-Kalken sloot de heenronde af met een fantastische tweede plaats en een al even indrukwekkende 32 op 45, waarmee het enkel titelfavoriet Standaard Denderleeuw dient te laten voorafgaan. Laarne-Kalken stelde een rustig seizoen voorop en startte de terugronde met een nederlaag, maar de mooie infrastructuur zou een nieuwe sprong hogerop alvast niet in de weg staan. Die andere nieuwkomer KSV Melsen startte de terugronde met een knappe derbyzege tegen FC Edeboys, waardoor het oprukte naar de derde plaats en eveneens solliciteert naar het predicaat van grootste verrassing.

Promovendus Meldert (rechts) wil binnen de drie jaar naar eerste provinciale doorgroeien en wilde zich dit seizoen graag mengen in de strijd voor de eindrondetickets, maar coach Jeroen Winderickx draaide een draak van een heenronde. ©  Gregory Van Gansen

Grootste ontgoocheling: TK Meldert

Promovendus Meldert wil binnen de drie jaar naar eerste provinciale doorgroeien en wilde zich dit seizoen graag mengen in de strijd voor de eindrondetickets, maar coach Jeroen Winderickx draaide een draak van een heenronde en parkeert met een rood kleurend rapport van 14 op 45 net boven de degradatiestreep. Kluisbergen Sportief, Eendracht Houtem en VC Nokere-Kruishoutem zijn dan weer ploegen die in de grijze middenmoot prijken, terwijl ze wilden meedingen voor de prijzen. Onderin ontgoochelt Eendracht Winnik met een onverwachte voorlaatste plaats.

Sparta Wortegem telde na dertien speeldagen één luttele overwinning, maar sloot het jaar af met twee opeenvolgende zeges. ©  Geert De Rycke

Nog iets opmerkelijks: Sparta Wortegem

Wortegem telde na dertien speeldagen één luttele overwinning, maar sloot het jaar af met twee opeenvolgende zeges. Na de gewonnen degradatietopper tegen KSV Maarkedal verraste Wortegem zondag ook KSV Geraardsbergen, dat zo van de tweede naar de vierde plaats tuimelde. De staartploegen roeren zich trouwens. De Maarkedalse interim-coach Stéphane Vande Sande boekte met een 3-2-zege tegen Houtem zijn eerste overwinning. Opvallend is ook de opmars van Olsa Brakel B, dat lang de rode lantaarn torste, maar inmiddels al oprukte naar de tiende plaats.

Om naar uit te kijken in 2023: Standaard Denderleeuw

Het wordt uitkijken of Denderleeuw met een imposante 38 op 45 op de teller op zijn elan kan doorgaan om zo met zevenmijlslaarzen af te stevenen op de beoogde titel, nadat de ambitieuze traditieclub vorig jaar op één overwinning van de promotie strandde. SV Zottegem bleek toen te sterk in de eindronde. Geraardsbergen toonde zich in het rechtstreekse duel de evenknie van Denderleeuw, maar het is de vraag of de kloof van negen punten nog gedicht kan worden in de Oudenbergstad, waar een gebrek aan regelmaat een pijnpunt blijft.

Wie wordt kampioen? Standaard Denderleeuw

Wie speelt eindronde? KSV Geraardsbergen, KVV Laarne-Kalken, VC Nokere-Kruishoutem, Kluisbergen Sportief

Wie degradeert? KSV Maarkedal, Sparta Wortegem

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten