Voetbal 4de provinciale D

KERSTRAPPORT 4DE PROVINCIALE D: FFF Brussels schrijft sprookjesverhaal, Pirate Leuven en Haren B werken mee aan record

FFF Brussels toont aan dat je in het voetbal ook via een sociaal project resultaten kan boeken. ©  if

Het seizoen is halfweg. Tijd voor de winterstop, tijd om de balans op te maken in vierde provinciale D, wegens de vele B-ploegen misschien wel de minst populaire reeks van Vlaams-Brabant. Maar de aanwezigheid van dertien B-ploegen in één reeks heeft ook iets positiefs: 4D is veruit de productiefste provinciale reeks.

Bart Devaere

Grootste verrassing: FFF Brussels 

FFF Brussels toont aan dat je in het voetbal ook via een sociaal project resultaten kan boeken. In 2016 startte voorzitter Jawad Haddi een voetbalacademie op om Brusselse jongeren met talent van de straat te krijgen. Twee jaar geleden stapte hij met enkele van die opgegroeide jongeren omringd door enkele ervaren spelers uit de buurt in competitie. Dit jaar al is de club volop in de race om de sprong naar derde provinciale te maken. Een succesverhaal dat we van nabij volgen, al liggen er wel enkele sterke B-teams op vinkenslag om ook met die begeerde titel aan de haal te gaan.

Grootste ontgoocheling: Pirate Leuven en Haren B

Ondanks de vele geïncasseerde doelpunten en slechts één gewonnen wedstrijd blijven Elias Vandecauter en zijn maats van Pirate Leuven doorzetten. ©  Vel

Uiteraard is het gemakkelijk oordelen langs de zijlijn, maar we kunnen er niet omheen dat er in deze reeks twee erg zwakke broertjes meedoen. Zowel Pirate Leuven als Haren B krijgt week na week zijn bakje vol. Al is het tegelijkertijd lovenswaardig dat die mannen zich toch nog wekelijks kunnen opladen voor een match. Beide teams moesten tot nog toe slechts twee keer forfait geven.

Nog iets opmerkelijks: 785 doelpunten

Mede wegens die twee zwakke broertjes, die haast wekelijks, toch in het geval van Leuven, met dubbele cijfers verliezen, is het aantal gemaakte doelpunten in deze reeks enorm hoog. Om maar een idee te geven… Tot nog toe werden er in vierde provinciale D liefst 785 doelpunten gescoord. Als we het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten uit de vijf andere reeksen in vierde provinciale bekijken, dan komen we aan 580. Dat is toch een uitzonderlijk verschil.

Om naar uit te kijken in 2023: kan FFF Brussels de strijd tegen de B-ploegen winnen ?

Het wordt in de tweede ronde uitkijken of FFF Brussels zijn droom om naar derde provinciale te promoveren kan waarmaken, want er liggen kapers op de kust. De B-ploegen van Bertem-Leefdaal, Tervuren-Duisburg, Kessel-Lo 2000 en Veltem hebben al bewezen ook te willen meepraten in het titeldebat. Ook hier zullen de onderlinge confrontaties mee doorslaggevend zijn. De Brusselaars moeten in 2023 ook nog wel negen keer op verplaatsing. Het zou ook zuur zijn voor hen mocht de forfaitnederlaag van begin september tegen rechtstreekse concurrent Bertem-Leefdaal B straks medebepalend zijn voor het uitreiken van de hoofdprijs.

Wie wordt kampioen? FFF Brussels

Wie speelt eindronde? Bertem-Leefdaal B, Tervuren-Duisburg B, Veltem B en Kessel-Lo 2000 B

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten