Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Tange, met de T van te weinig spelers en cadeautjestijd bij Linden en Tielt-Winge

Deze Mick Van Oversteyns was een van de pechvogels van het weekend. De speler van Linden B scoorde zaterdag tegen zijn eigen ploeg. ©  Vel

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de jongens van Lubbeek B, die de zege in de schoot geworpen kregen door twee owngoals van Tielt-Winge B. In de match tussen Linden B en Plenke Werchter vonden ze dan weer dat de Kerstman gerust een weekje vroeger cadeaus had mogen komen uitdelen.

Bart Devaere

1. Cadeautjestijd in Linden 

In de wedstrijd tussen Linden B en Plenke Werchter vonden beide ploegen dat de kerstcadeautjes een weekje vroeger van onder de boom mochten. Althans, dat was de mening van Linden-speler Mick Van Oversteyns en Pallieter Vandenberk van Werchter. Bij een 1-1-ruststand begonnen beide teams nietsvermoedend aan de tweede helft. Drie minuten later vond Van Oversteyns het tijd om de daad bij het woord te voegen en hij schonk Werchter met een owngoal een vervroegd kerstcadeau. Wat de anderen niet wisten, was dat Vandenberk drie minuten later hetzelfde zou doen aan de overkant.

2. Cadeautjestijd in Lubbeek

Wat ze in Linden kunnen, dat kunnen wij ook, dachten ze in Tielt-Winge. In de wedstrijd op Lubbeek B waren de bezoekers niet gekomen om met drie punten huiswaarts te keren. Nochtans zag het er na een uur spelen goed uit voor Tielt-Winge, dat leidde met 1-2. Maar dat was buiten Bram Aerts en Sam Hoylaerts gerekend. Beide spelers van Tielt-Winge scoorden in vijf minuten tijd elk tegen hun eigen doelman, zodat Lubbeek de 3-2-zege in de schoot geworpen kreeg.

3. Gezocht: ploeg in eerste provinciale die kampioen wil spelen

Voor Bierbeek kwam de winterstop geen seconde te vroeg. ©  Vel

Voor Bierbeek kwam de winterstop geen minuut te vroeg. Na twee gelijke spelen op rij moest de leider in eerste provinciale concurrent Fenixx al naast zich dulden voor aanvang van de laatste speeldag van 2022. Bierbeek trok die negatieve lijn door en verloor zaterdag met 1-0 bij de buren van Herent. Fenixx profiteerde echter niet volledig, door bij een erg gemotiveerd Elewijt te blijven steken op 0-0.

4. Tange met de T van te weinig spelers

Bevroren velden, harde ondergronden, maar toch werden er nog twee matchen vroegtijdig stopgezet en dat had niets met de staat van het veld te maken. In Keerbergen - Inkad Diegem in vierde provinciale C leidde de thuisploeg met 5-0, toen op slag van rust een speler van Diegem werd uitgesloten. De betrokkene ging daarbij blijkbaar nogal agressief tekeer, zodat de scheidsrechter aan de rust besliste om het duel te staken.

In de wedstrijd Boskant Peizegem - Tange in vierde provinciale B was er dan weer een ander verhaal. Tange was slechts met acht spelers afgezakt naar Peizegem en toen het na 23 minuten al 8-1 stond, besloten twee van die acht moedige jongens om te gaan douchen. De scheidsrechter kon dan niet anders dan de wedstrijd te staken.

5. De beste schutter van Vlaams-Brabant

De twee tenoren (Enzo Roosen en Ibrahim Bounekoub) kwamen in het laatste speelweekend van 2022 niet tot scoren. Veltem B verloor met 0-1 van Haasrode en FFF Brussels zag zijn wedstrijd uitgesteld.

30 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

29 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D)

23 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D)

22 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

21 goals: Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F)

20 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B)

19 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C) en Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D)

18 goals: Jordi De Cat (Keerbergen, 4de provinciale C),

17 goals: Rob Mertens en Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D) en Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B)

16 goals: Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D) en Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D)

6. Tot volgend jaar

De spelers van onze provinciale voetbalploegen hangen nu hun schoenen even aan de haak om te genieten van wat rust en de feestdagen. In het weekend van 14 en 15 januari begint iedereen er weer aan, al zullen veel ploegen het weekend voordien al aan de bak moeten voor enkele inhaalwedstrijden. Alvast een zalig kerstfeest en een gezond 2023!

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners