Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge - SC Blankenberge

Arne Boone en Boezinge klaar voor inhaalmatch tegen Blankenberge: “Het hoeft niet bitsig te worden”

Boezinge-Blankenberge werd begin oktober stopgezet nadat een toeschouwer het veld opliep en de confrontatie met de bezoekende doelman Nicholas Skverer aanging. © Bart Vandenbroucke

Een opgefokte supporter slaagde er begin oktober in om de voetbalvakantie van zowat dertig voetballers en hun begeleiders met een halve week in te korten. Boezinge-Blankenberge werd toen stilgelegd en moet nu woensdag integraal herspeeld worden. “Ik ben blij dat gerechtheid nu kan geschieden”, maalt Boezinge-speler Arne Boone er niet om.

Koen Verdruye

Het stond in de sterren geschreven dat er die eerste zondag van oktober wel eens iets zou kunnen gebeuren tijdens Boezinge-Blankenberge. Nog voor de eerste bal was getrapt, was er al veel gezegd en geschreven en was de sfeer rond de partij tussen de twee titelkandidaten opgehitst. Tijdens de eerste helft liep een nooit eerder gespotte fan plots het veld op om de bezoekende doelman Nicholas Skverer wat te treiteren. Wat volgde, was een rollercoaster aan emoties, frustraties, geroep, gebrul en amok. Zelfs een van de refs voelde zich bedreigd en de partij werd gestaakt. Voor de groene tafel werd de match eerst beslist met een forfaitscore in het voordeel van Blankenberge, maar in beroep werd dit vonnis vernietigd en de match moet dus herspeeld worden. Woensdagavond is het eindelijk zover.

“We zullen zeker proberen om onze kans te grijpen en de drie punten te pakken”, zegt Arne Boone (Boezinge). “In oktober waren we goed gestart aan de partij en het is de bedoeling om dat opnieuw te doen. Ik denk dat het qua ongezonde spanning wel zal meevallen. Uiteindelijk kunnen wij er weinig aan doen als iemand het veld oploopt. We moeten ons vooral concentreren op de drie punten en al de rest is bijzaak. Wat ons betreft, hoeft het niet bitsig te worden. Boezinge leek precies de grote schuldige en die fan zou de keeper hebben aangevallen, maar het was vooral wat plagen. De beelden leren dat eigenlijk het omgekeerde gebeurde. De keeper van Blankenberge verkondigde dat hij geblesseerd was geraakt, maar het valt goed te zien dat hij het was die de supporter tegen de grond werkte. Maar dat is verleden tijd. Ik hoop dat het rustig en sereen zal blijven. De bond zal ook wel beseffen dat dit een geladen wedstrijd wordt en dat ze een ervaren ref moeten sturen.”

“Wij zullen het sportief spelen en vooral proberen om die drie punten op een eerlijke manier te pakken”, vervolgt Boone. “We kunnen een goede zaak doen, want als we onze twee inhaalmatchen winnen, kunnen we zelfs op kop komen. We hebben bewogen weken achter de rug door deze partij en door een trainerswissel, maar intussen is de rust teruggekeerd. De nieuwe trainer Dylan Vanhaverbeke is een rustiger type dan Angelo Paravizzini, maar het voornaamste is dat het klikt en de resultaten positief blijven. We missen dan wel Selmani, Mouton, Flederick, Timmerman en Brogniez, maar we kunnen dankzij onze brede kern nog altijd een degelijke ploeg op het veld brengen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten