Voetbal 3de provinciale A

HET KERSTRAPPORT VAN 3DE PROVINCIALE A: Beslist defecte lichtinstallatie over het titeldebat?

VK Watervliet staat op de tweede plaats op twee punten van leider Evergem 2020. © Marc Van Hecke

Oost-Vlaanderen -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in derde provinciale A en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Johan Polet

Grootste verrassing: VK Watervliet

Watervliet had bij de competitiestart de ambitie om mee te strijden voor een eindrondeticket, maar overtrof de eigen verwachtingen. De ploeg van coach Sven Boelens staat op de tweede plaats op twee punten van leider Evergem 2020. Watervliet verloor de thuiswedstrijd tegen Evergem 2020 met 0-5-forfaitcijfers wegens het uitvallen van de lichtinstallatie. Het leidde op dat moment (kort voor de rust) met 3-1. Bij winst in die wedstrijd stond VK Watervliet nu aan de leiding met vier punten meer dan Evergem 2020. Het is niet uitgesloten dat dit spijtige incident over de titel beslist.

Grootste ontgoocheling: KVV Zomergem

Zomergem degradeerde vorig seizoen uit tweede provinciale omdat het over een andere boeg gooide. De Mickey’s bouwden met veel jongeren van eigen bodem aan een nieuwe ploeg. Het gebrek aan ervaring kostte hen heel wat punten. Zomergem hoopte in derde provinciale een zorgeloos seizoen door te maken, maar niets is minder waar. De ploeg van coach Enrico Goedertier (opvolger van Bart De Craemer) staat puntloos op de laatste plaats en verloor kansloos van haar rechtstreekse opponenten WS Lotenhulle (0-3) en SK Vinderhoute (1-5). Een tweede opeenvolgende degradatie lijkt nu al onafwendbaar.

Nog iets opmerkelijk: Eendracht Hansbeke

Hansbeke was jarenlang een grijze muis in de middenmoot van derde provinciale. De ploeg van voorzitter Wim Maebe trok enkele gerichte versterkingen aan waarmee coach Frederik Standaert een collectief sterk geheel bouwde. Eendracht Hansbeke verloor in vijftien wedstrijden slechts tweemaal (tegen de toppers Evergem 2020 en Watervliet) en nestelde zich op een fraaie vierde plaats. Bovendien mag Hansbeke nog twee inhaalmatchen (tegen FC Sint-Kruis-Winkel en FC Kaprijke-Bentille) afwerken. Een eindrondeticket was voor de tricolores geen must, maar is nu een haalbare doelstelling.

Om naar uit te kijken in 2023: FC Sint-Kruis-Winkel

Sint-Kruis-Winkel staat op de derde plaats op respectievelijk negen en zeven punten van leider Evergem 2020 en Watervliet. Die achterstand kan worden verkleind tot zes en vier punten, want de Gentenaars mogen een inhaalwedstrijd op eigen veld tegen Hansbeke afwerken. Sint-Kruis-Winkel verloor in de heenronde slechts tweemaal (tegen Evergem 2020 en Watervliet) en lijkt nu al bijna verzekerd van een eindrondeticket. Sint-Kruis-Winkel kan scherprechter in het titeldebat tussen Evergem 2020 en VK Watervliet spelen, maar kan zich mits een sterke terugronde ook nog zelf in de titelstrijd mengen.

Wie wordt kampioen? Evergem 2020

Wie speelt eindronde? VK Watervliet, FC Sint-Kruis-Winkel, Eendracht Hansbeke en SK Lochristi.

Wie degradeert? KVV Zomergem en SK Vinderhoute.

Aangeboden door onze partners