Michelle Obama laat haar natuurlijke haar zien: “In het Witte Huis kon dat niet. Het volk was er niet klaar voor”

Michelle Obama samen met haar echtgenoot en voormalig Amerikaans president Barack Obama. ©  AFP

Michelle Obama (58) kwam in een interview tijdens de promotour van haar laatste boek nog eens terug op haar tijd in het Witte huis. Zo zei de voormalige first lady dat ze haar haren nooit liet invlechten. “Ik droeg nooit vlechten want ik had het gevoel dat het volk daar niet klaar voor was. Wij waren de eerste Afro-Amerikaanse familie in het Witte Huis. En ik dacht allereerst dat ze aan ons moesten wennen.”

Lien Lammens

Tijdens de promotour van haar recente boek The light we carry: overcoming in uncertain times kwam de voormalige first lady in een interview voor het Amerikaanse Revolt TV terug op haar tijd in het Witte Huis. “Het volk moest nog wennen aan onze aanwezigheid en daarom koos ik ervoor om voor een klassieke stijl te gaan. Extra gedoe hadden we niet nodig.”

LEES OOK:

Om haar haren te beschermen tegen al die styling, droeg ze vaak extensions of weaves. “Je haar wordt elke dag, soms wel twee keer, aangepakt door een kapper en daar kwamen vaak hittebronnen aan te pas. Ik moest iets doen om het wat te beschermen.”

©  AP

Maar sinds ze in 2017 de deur van het Witte Huis achter zich dichttrok, heeft ze zich een andere stijl aangemeten. Steeds vaker is ze te zien met haar natuurlijke haren. De ene keer strak ingevlochten, dan weer met vinnige krullen.

©  Amy Harris/Invision/AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten