Voetbal  2de provinciale C

HET KERSTRAPPORT VAN 2DE PROVINCIALE C: Afwachten op heropstanding van enkele gevallen toppers

Vorig seizoen werd Sint-Gillis-Waas kampioen in derde provinciale met een ploeg van jongens van rond de kerktoren. Met bijna identieke dezelfde ploeg staat Sint-Gillis-Waas nu op de vierde plaats in het klassement. ©  Erik Westerlinck

Oost-Vlaanderen -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in tweede provinciale C en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Dirk Van Bruysel

Grootste verrassing: Sporting Sint-Gillis-Waas

Staat FCH Sinaai dankzij enkele gerichte aankopen helemaal bovenaan, iets wat niemand had durven voorspellen, toch gaat de titel van ‘verrassing tot nu toe’ ongetwijfeld naar Sporting Sint-Gillis-Waas. Vorig seizoen werd Sint-Gillis-Waas kampioen in derde provinciale met een ploeg van jongens van rond de kerktoren. Met bijna identieke dezelfde ploeg staat Sint-Gillis-Waas nu op de vierde plaats in het klassement. En dat in de wetenschap dat coach Yves Michelet, die eind dit seizoen stopt als trainer, dezelfde jongens opstelt waarmee hij enkele seizoenen geleden in vierde provinciale een doorstart maakte.

Het eens zo roemrijke KAV Dendermonde, jarenlang een vaste waarde in derde afdeling, tuimelde eind vorig seizoen uit eerste provinciale. Hoewel er opnieuw een exodus volgde, verwachtte iedereen dat Dendermonde toch zijn rol zou opeisen in tweede C.  ©  Gregory Van Gansen

Grootste ontgoocheling: KAV Dendermonde

Het eens zo roemrijke KAV Dendermonde, jarenlang een vaste waarde in derde afdeling, tuimelde eind vorig seizoen uit eerste provinciale. Hoewel er opnieuw een exodus volgde, verwachtte iedereen dat Dendermonde toch zijn rol zou opeisen in tweede C. Niets is minder waar en ondanks enkele trainerswissels is men nog steeds op zoek naar een eerste puntje. Meteen ook het bewijs dat een ploeg niet wordt gekocht.

Stefaan Staelens volgde Bert Cluytens op bij FCH Sinaai. ©  Geert De Rycke

Nog iets opmerkelijks: Snelle trainerswissel bij leider FCH Sinaai

Bert Cluytens verliet de voorbije zomer KFC Vrasene na elf seizoenen. Hij bouwde in Sinaai aan een ploeg die betere resultaten zou boeken dan het voorbije seizoen. Een opdracht waarin hij met brio is geslaagd want vanaf de eerste competitiedag scheert Sinaai hoge toppen. Toch hield het huwelijk tussen Bert Cluytens en Sinaai niet lang stand, want de ex-Rode Duivel gooide na een meningsverschil al snel de handdoek waardoor Stefaan Staelens nu met volle teugen van de successen kan genieten. Opgelet, dat Staelens halfweg de competitie aan de leiding staat is ook zijn verdienste.

Om naar uit te kijken in 2023: Opmars van KV Sint-Gillis-Dendermonde en Juventus Schoonaarde

Hopelijk voor FCH Sinaai geen terugval zoals Eendracht Bazel die vorig seizoen kende. Verder is het wachten op de eerste puntenwinst van KAV Dendermonde en de opmars van Eendracht Bazel en Sparta Waasmunster in het klassement, al beseft iedereen dat zoiets niet makkelijk zal zijn. Ook is het wachten op de heropstanding van KV Sint-Gillis-Dendermonde. Vorig seizoen uit de eindronde gehouden door een administratieve fout, maar nu nog niet op toerental. Dat zij, net zoals Juventus Schoonaarde, zullen oprukken, lijkt voor iedereen vast te staan. Al is het afwachten wanneer de opmars echt wordt ingezet.

Wie wordt kampioen? SKL Doorslaar

Wie speelt eindronde? FCH Sinaai, KSK Kieldrecht, Sporting Sint-Gillis-Waas, Juventus Schoonaarde

Wie degradeert? KAV Dendermonde, Eendracht Bazel

Aangeboden door onze partners