Voetbal  3de Provinciale E  

HET KERSTRAPPORT VAN 3DE PROVINCIALE E: Rangers Opdorp laat verrassend sterke statistieken optekenen, KSK Klinge stelt trouwe aanhang teleur

Eind oktober prijkte FC Eksaarde op de voorlaatste plaats, waardoor het samen met WS Meerdonk het zwakke broertjes van de reeks leek. Eksaarde boekte vijf opeenvolgende overwinningen en rukte op naar de tiende plaats met inmiddels zelfs een positief doelsaldo. ©  Geert De Rycke

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in derde provinciale E en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Wim Redant

Grootste verrassing: Rangers Opdorp

Dat Opdorp aan de leiding prijkt is op zich geen verrassing. In Opdorp stak coach Dirk De Backer de ambitie nooit weg dat de Rangers meteen willen terugkeren naar tweede provinciale. In een goed gestoffeerde reeks liet Opdorp verrassend sterke statistieken optekenen. De Rangers zijn nog steeds ongeslagen na een heenronde met twaalf zeges en drie draws. Met 48 goals beschikt Opdorp over de meest productieve aanval. Ancien Kevin De Sa Faria tekende op Meerdonk zondag voor een hattrick en blijft de gevierde aanvalsleider, maar met slechts twaalf tegengoals heeft Opdorp samen met KFC Moerbeke ook de minst gepasseerde defensie.

Grootste ontgoocheling: KSK Klinge

Met een trouwe aanhang als troef beoogde KSK Klinge een rustig seizoen in de middenmoot, maar dat draaide even anders uit. Met een rapport van 10 op 45 staat Klinge met beide voeten in het degradatiemoeras op de voorlaatste plaats op twee punten van de barrageplaats van FC Rupelmonde en op liefst vijf punten van de veilige dertiende plaats van HO Kalken B. SKV Overmere, Eendracht Buggenhout en OB Lebbeke slagen er dan weer niet in om aan te sluiten bij de top.

Nog iets opmerkelijks: FC Eksaarde

Eind oktober prijkte Eksaarde op de voorlaatste plaats, waardoor het samen met WS Meerdonk het zwakke broertjes van de reeks leek. Eksaarde boekte vijf opeenvolgende overwinningen en rukte op naar de tiende plaats met inmiddels zelfs een positief doelsaldo. Opvallend is ook dat Svelta Melsele B zich als enige van vier B-teams in de linkerkolom kon wurmen.

Om naar uit te kijken in 2023: FC Moerbeke

FC Moerbeke zette een sterke heenronde neer met 37 op 45 en mag nog steeds dromen van de titel. Met nog een rechtstreeks duel tegen leider Opdorp voor de boeg heeft Moerbeke zijn lot in de titelstrijd zelfs nog in eigen handen. Ook Hamme-Zogge en Robur lijken nog niet uitgeteld in de strijd voor de oppergaai, maar moeten dan wel al rekenen op uitschuivers van de tenoren. Onderin werden Meerdonk en Rupelmonde een moeilijk seizoen voorspeld wat ook uit de verf komt in het klassement. Doorslaar B, Zele B en HO Kalken B lijken in de degradatiestrijd de dans te ontspringen wat naast de vorming van jonge spelers ook het hoofddoel vormt van die opleidingsteams.

Wie wordt kampioen? Rangers Opdorp

Wie speelt eindronde? KFC Moerbeke, VKS Hamme-Zogge, KVK Robur, Eendracht Buggenhout

Wie degradeert? WS Meerdonk, KFC Rupelmonde

Aangeboden door onze partners