Voetbal 4de provinciale A 

HET KERSTRAPPORT VAN 4DE PROVINCIALE A: Verrassend FC Dampoort zet leider SKV Oostakker onder druk, ook met nieuwe coach keert tij niet bij Excelsior Bassevelde

FC Gent City gaf afgelopen zondag om allerlei redenen forfait voor de thuiswedstrijd tegen FC Destelbergen B. Bij een derde forfait wordt FC Gent City uit de competitie genomen en vervallen alle uitslagen van deze ploeg.  ©  Nic Declercq

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in vierde provinciale A en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Johan Polet

Grootste verrassing: FC Dampoort Gent

Dampoort staat verrassend op een fraaie tweede plaats op slechts twee punten van de gedoodverfde titelkandidaat SKV Oostakker. Beide topploegen hebben evenveel wedstrijden afgewerkt, maar hebben alle twee nog een inhaalwedstrijd te goed. De ploeg van coach Kursat Kaplan mag die match spelen tegen de bescheiden rode lantaarn FC Rooigem. Dampoort beschikt op uitzondering van SKV Oostakker over de meest solide defensie. Dampoort won zondag overtuigend met 5-2 de topper en derby tegen het sterke FCA Gent. De ploeg mag zeker dromen van een eindrondeticket en blijft SKV Oostakker onder druk zetten.

Grootste ontgoocheling: Klauwaarts Bassevelde

Klauwaarts Bassevelde zit al enkele jaren in vierde provinciale en hoopte met heel wat jonge spelers van eigen bodem zich in de grote middenmoot te nestelen. Coach Detlef Thys begon met beperkte middelen aan deze campagne. Hij werd al na enkele weken ontslagen wegens enkele eerlijke en relatief onschuldige uitlatingen in onze krant. Thys werd vervangen door Jurgen Pycke die voorlopig het tij niet kan doen keren. Klauwaarts Bassevelde behaalde slechts twee overwinningen (tegen rode lantaarn en Excelsior Balgerhoeke) en staat met 6 op 42 op een teleurstellende veertiende plaats.

Nog iets opmerkelijks: FCA Gent

FCA Gent staat op de zesde plaats op negen punten van leider SKV Oostakker. De ploeg van coach Erwin Van Wingen behaalde 28 punten op 33 in haar eerste elf wedstrijden en stond bovenin de rangschikking. FCA Gent werd echter in november geconfronteerd met een aftrek van negen punten. Die straf was het gevolg van enkele forfaits en onregelmatigheden in het voorbije seizoen. Het bestuur wist dat die straf zou worden doorgevoerd, maar was van mening dat er drie punten per periodekampioenschap zouden worden afgetrokken. FCA Gent zou zonder die pijnlijke aftrek van punten zeker meestrijden voor de titel.

Om naar uit te kijken in 2023: FC Gent City

FC Gent City gaf afgelopen zondag om allerlei redenen forfait voor de thuiswedstrijd tegen FC Destelbergen B. De Gentenaars misten bijna een volledig elftal spelers door blessures, ziekte, familiale redenen en vakantieplannen. Het was voor FC Gent City al de tweede forfaitnederlaag in deze campagne nadat het ook al met 5-0 bij VSV Gent B had verloren. Bij een derde forfait wordt FC Gent City uit de competitie genomen en vervallen alle uitslagen van deze ploeg. Dat heeft gevolgen voor alle reeksgenoten die wel of niet punt(en) behaalden tegen de ploeg van coach Yasar Yayla.

Wie wordt kampioen? SKV Oostakker

Wie speelt eindronde? FC Dampoort, Eendracht Hansbeke B, VK Akkers Middelburg B en FC Sint-Laureins B.

Aangeboden door onze partners