Voetbal  3de Provinciale D

HET KERSTRAPPORT VAN 3DE PROVINCIALE D: VJ Baardegem vijf punten los, terwijl Eendracht Massemen en VC Herzele-Ressegem beter kunnen

Kirsten Willekens staat met SV Sint-Antelinks alvast op een mooie tweede plaats. ©  Gregory Van Gansen

Oost-Vlaanderen -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in derde provinciale D en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Wim Redant

Grootste verrassing: SK Aaigem

Aaigem incasseerde net voor de winterstop wel een 6-0-pandoering op SV Sint-Antelinks, dat zo haasje over springt naar de tweede plaats, maar het groeide wel uit tot een verrassing van formaat met een knappe 27 op 45. Terwijl Burst werd opgedoekt en Mere samen met Bambrugge naar het altaar werd gedreven voor een verstandshuwelijk, boerde Aaigem autonoom verder om zonder een rist transfers en met een beperkte jeugdwerking toch verrassend de eerste viool te spelen in de Langemunt. Ook nieuwkomer FC Smetlede verraste met een kanonstart, maar viel intussen terug naar de middenmoot.

Grootste ontgoocheling: Eendracht Massemen

Massemen veroverde vorig seizoen de titel in vierde provinciale met vlag en wimpel en versterkte zich met het oog op een nieuwe hoofdrol. Een trainerswissel later parkeert Massemen na de heenronde op een povere tiende plaats. Ook VC Herzele-Ressegem bleef fors onder de verwachtingen met een rapport van 25 op 45, dat voorlopig een vijfde plaats oplevert voor de fusieclub die vorig jaar pas sneuvelde in de eindronde.

Nog iets opmerkelijks: FC Kerksken-Haaltert

Het gaat Kerksken-Haaltert niet voor de wind met een rapport van 11 op 42, waardoor de fusieclub enkel nog Gijzegem achter zich houdt. Kerksken-Haaltert kwam niet verder dan drie zeges. Naast een logische driepunter tegen hekkensluiter VW Gijzegem boekte Kerksken-Haaltert die zeges wel op bezoek bij leider VJ Baardegem (3-4) en thuis tegen nummer twee SV Sint-Antelinks (2-1). Opmerkelijk is ook hoe middenmoter KVK Ninove B al liefst 42 keer raak trof, waarmee het jonge groen-zwart slechts één goaltje minder maakte dan primus Sint-Antelinks.

Om naar uit te kijken in 2023: VJ Baardegem

De degradanten Baardegem en VK Nederhasselt werden een hoofdrol toegedicht in de titelstrijd. Baardegem maakte die rol waar met een rapport van 34 op 48. De Ajuinen beschikken over een ijzersterke defensie die slechts tien goals incasseerde in dertien wedstrijden, maar daarnaast wel dertien goals slikte in de duels met Aaigem, Kerksken-Haaltert en Sint-Antelinks. Nederhasselt maakte na een zwakke seizoenstart een knappe remonte, maar tuimelde na de thuisnederlaag tegen VC Herzele-Ressegem terug naar de vierde plaats. Onderin is Gijzegem na een heenronde met 4 op 45 een vogel voor de kat. Kerksken-Haaltert mag ondanks de penibele situatie met 11 op 42 nog hopen, al wacht de nieuwe coach Luc Peerlinck geen gemakkelijke taak in het Willy Michielsstadion.

Wie wordt kampioen? VJ Baardegem

Wie speelt eindronde? VK Nederhasselt, SV Sint-Antelinks, VC Herzele-Ressegem, Wilskracht Hofstade

Wie degradeert? Wilskracht Gijzegem, Eendracht Winnik B

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten