Voetbal  4de Provinciale D  

HET KERSTRAPPORT VAN 4DE PROVINCIALE D: KFC Baasrode zet leider KSK Vlierzele onder druk, piepjong TK Meldert B verrast en Rapide Ophasselt loopt achter de feiten aan

Met een balans van 42 op 45 en slechts dertien geslikte goals geldt SK Vlierzele meer dan ooit als titelfavoriet.  ©  Gregory Van Gansen

Oost-Vlaanderen -

Kinderen komen dezer dagen thuis met hun schoolrapport, maar de winterstop is altijd een goed moment om ook de resultaten van de voetbalploegen eens onder de loep te nemen. Wat gebeurde er de voorbije maanden in vierde provinciale D en wat mogen we dit seizoen nog verwachten?

Wim Redant

Grootste verrassing: KFC Baasrode

KFC Baasrode werd na meerdere jaren in de Wase reeks in de Denderstreek gedropt, waar het zich meteen als runner-up profileert van leider en gedoodverfd titelkandidaat Vlierzele. Baasrode vloerde Vlierzele in een rechtstreeks duel waardoor de Scheldeploeg als enige erin slaagde Vlierzele punten afhandig te maken. Baasrode wil een gooi doen naar een eindrondeticket, wat ook moet lukken met een rapport van 41 op 48. Bij een Vlierzeels dipje ligt Baasrode ook op de loer om toe te slaan in de titelrace.

Grootste ontgoocheling: Rapide Ophasselt

De voorbije jaren bleek Ophasselt een vaste waarde in de strijd voor de eindrondetickets. Dit seizoen loopt de Geraardsbergse ploeg met een povere balans van 16 op 45 achter de feiten aan. Ook VK Jong Neigem hoort in het rijtje van de ontgoochelingen thuis met de schamele oogst van 18 op 48. Het staat op een povere tiende plaats in een reeks die nochtans niet zo sterk gestoffeerd is met liefst negen B-ploegen aan boord. Buggenhout B kende na een veel belovende start dan weer een sterke terugval.

Nog iets opmerkelijks: TK Meldert B

Het piepjonge TK Meldert B oogstte dit seizoen al bijzonder veel lof met zijn offensieve aanpak en frivole speelstijl wat zich vertaalde in een derde plaats met een rapport van 35 op 48. De jonge Ajuinen troffen al liefst 64 keer raak. Houtem B profileert zich dan weer als het zwarte beest van Baasrode. Houtem B diende Baasrode niet alleen de eerste nederlaag toe, maar kaapte in de terugronde ook een punt weg op de Molenberg. Nieuwerkerken maakte na een tegenvallende start dan weer een fraaie opmars.

Om naar uit te kijken in 2023: SK Vlierzele

Vlierzele verloor op bezoek bij titelrivaal Baasrode, maar legde voorts een foutloos parcours af. Met een balans van 42 op 45 en slechts dertien geslikte goals geldt Vlierzele meer dan ooit als titelfavoriet. Na enkele mislukkingen in de eindronde ligt Vlierzele meer dan ooit gebrand op de titel. Voorlopig lijkt enkel Baasrode nog stokken in de wielen te kunnen steken, al blijven TK Meldert B en Nieuwerkerken nog stiekem hopen op een remonte. Onderin is het vooral uitkijken naar Koboz United Aalst. De rode lantaarn liet wel al twee overwinningen optekenen, maar zag ook al twee keer een forfaitnederlaag op het computerscherm verschijnen. Bij een derde forfait wordt de nieuwe club onverbiddelijk uit competitie genomen.

Wie wordt kampioen? SK Vlierzele

Wie speelt eindronde? KFC Baasrode, TK Meldert B, Eendracht Nieuwerkerken B, Eendracht Houtem B

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt