Tienduizenden Marokkanen vieren feest bij terugkeer nationale ploeg

©  REUTERS

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat hebben tienduizenden supporters hun nationale voetbalploeg feestelijk ontvangen na het WK in Qatar, waar Marokko op een knappe vierde plaats eindigde. Uren voor de landing van de voetballers dinsdagavond was al een grote mensenmenigte te zien in de stad, zo meldt het staatsagentschap MAP.

Bron: BELGA

Fans zwaaiden met vlaggen, droegen het shirt van hun team en zongen het volkslied. Meer dan 8000 veiligheidsagenten zouden ingezet zijn. De festiviteiten zijn tot nu toe vreedzaam verlopen.

Na de landing op de luchthaven rijdt de spelersbus door het centrum van de stad, langs de juichende fans en uiteindelijk richting het paleis. Daar zal koning Mohammed VI de voetballers huldigen. De koning had de spelers, coaches en staf van de nationale ploeg al geschreven om hen te bedanken en te feliciteren.

Marokko was de grote verrassing van het voorbije WK. De Marokkanen, die in de groepsfase de Rode Duivels met 2-0 versloegen, strandden pas in de halve finales tegen Frankrijk (0-2). Marokko is het eerste Afrikaanse team dat op een WK de laatste vier bereikte. Zaterdag verloor de ploeg van Walid Regragui de troostfinale tegen Kroatië met 1-2.

©  AFP

©  AFP

©  AP

©  AP

©  AP

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten