Voetbal Oost-Vlaanderen  

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: SK Lochristi haalt loeihard uit, Van Laecke al volop in kerststemming en het prachtig kerstrapport van Blauw Wit Temse

Het veld van tweedeprovincialer KSK Kallo lag er blijkbaar glad bij. Kruibekespeler Kevin Alexandre en tegenstander Tibo Piaters spreiden de armen om balans te vinden… of om een interventie van de scheidsrechter aan te vragen. Dat laten we in het midden. ©  Erik Westerlinck

Oost-Vlaanderen -

De weergoden zorgden voor de nodige winterellende op de Oost-Vlaamse voetbalvelden. Toch beslisten de refs – soms tegen beter weten in – dat er toch gevoetbald zou worden. Dit leverde evenwel nog heel wat boeiende verhalen op, al dan niet in een stemmig kerstthema. Tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Zeven kerstelfen aan het feest in één duel

Bij SK Lochristi - KVV Zomergem in derde provinciale A hadden de toeschouwers hun handen vol om de stand netjes bij te houden. 16-1 werd het met onder meer vier goals van Niels Vandedrinck en Arnor Lagast. Maar zij waren niet alleen aan het feest, uiteindelijk mocht de ref zeven verschillende spelers op het wedstrijdblad invullen als doelpuntenmaker. Een prestatie waar we het zelfs nog warmer van krijgen dan een avond vlakbij een knisperend haardvuur.

2. Rangers leggen elf pakjes onder de boom

Bij Meerdonk - Rangers Opdorp in de E-reeks van derde provinciale noteerden we hattricks voor Smit bij de thuisploeg en De Sa Faria die er ook drie scoorde voor de bezoekers. Het duel stond dan ook bol van het spektakel en leverde ook al een onwaarschijnlijke 4-11-eindstand op. Voor de leider alweer de derde zege op rij, terwijl Meerdonk in het bezit blijft van de rode lantaarn en met één puntje allesbehalve toe is aan een warme kerst.

3. Zes kerstrozen voor Van Laecke

Sommige spitsen konden het voorbije weekend door de vele afgelastingen al wat vroeger dan voorzien genieten van glühwein en ander lekkers op de lokale kerstmarkt. Timothy Van Laecke zorgde op de laatste speelronde voor de winterstop dan weer voor een unieke prestatie. De aanvaller van SKL Doorslaar prikte zes goals op bezoek bij KAV Dendermonde, dat uiteindelijk met 1-8 de boot inging. Doorslaar blijft in tweede C in Oost-Vlaanderen netjes in het zog van FCH Sinaai dat niet in actie kwam. Voor Dendermonde is het dit seizoen allesbehalve feest. Met nul punten na vijftien duels heeft KAV meer dan één kerstmirakel nodig om een tweede opeenvolgende degradatie te vermijden.

4. Kerststemming is ver te zoeken in Heusden

Hoewel KFC Heusden het dit seizoen zeker niet zo slecht doet, hebben coach Nico Smet en keeperstrainer Franky De Meyer hun ontslag gegeven. Eerder raakte al bekend dat het clubbestuur van Heusden voor volgend seizoen op zoek zou gaan naar een nieuwe T1. Nu heeft Smet die Heusden op een zucht van de top vijf heeft gebracht, de eer aan zichzelf gehouden.

5. Prachtig kerstrapport voor Blauw-Wit Temse

Het voorbije weekend won Temse met 8-0 van VK Tielrode. Met vijftien zeges op staan ze dan ook riant aan de leiding in vierde E. Bovendien heeft Temse tot nu toe slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd. Een heuse krachttoer waarmee ze het beste rapport van alle Vlaamse provinciale reeksen kunnen voorleggen. Met Ismail Ben Ayad (20 goals) en Dante Meul (17 goals) hebben ze bovendien ook nog eens twee uitstekende sluipschutters in hun rangen. Zij mogen wellicht een extra pakje openen onder de kerstboom.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Thijs De Leeuw heeft nog maar eens keihard uitgehaald. Met zijn hattrick voor Kluisbergen Sportief B dat met 3-7 won op bezoek in Zegelsem, eiste hij andermaal een hoofdrol op. Dankzij zijn zes goals tegen Dendermonde staat Timothy Van Laecke plots ook heel hoog. Thibaut Vanhuffel lukte dan weer vier goals voor VSV Gent B tegen Donk en klimt zo enkele plaatsen. Maar niemand tipt aan Hugues Van Holderbeke, die dinsdagavond met SKV Oostakker met 0-11 uithaalde bij Bassevelde en er maar liefst zeven in het mandje legde. Hij voert soeverein de topschuttersstand aan.

30: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

26: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

25: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

23: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

21: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

20: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

19: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

18: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C) Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D) en Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E)

17: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A), Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A), Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A), Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E)

16: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem, 4B)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* De provinciale voetballers genieten nu ook van twee weekjes kerstsfeer, familiefeestjes en veel te veel bubbels en kerststronken. Vanaf 7 januari vliegen zij er echter terug in wanneer enkele inhaalduels geprogrammeerd staan. Zo zal in eerste provinciale SK Munkzwalm ongetwijfeld hun inhaalrace kracht willen bijzetten met een topprestatie tegen revelatie KSK Beveren.

* In tweede A hoopt het ambitieuze FC Destelbergen dan weer in te lopen op leider FC Latem. Dan moet het wel voorbij KSK Lovendegem dat na een nul op negen toe is aan bezinning. De winterstop zorgt misschien niet alleen voor rust maar ook voor herbronning.

* SKV Oostakker pikte bij Cercle Melle aanvoerder Gijs Anrys weg. Het illustreert de ambities van de Gentenaren, die in 4A nog vol de strijd aan zullen moeten gaan met FC Dampoort en onder andere Hansbeke B. Dampoort opent trouwens het nieuwe voetbaljaar met een Gentse derby tegen Dampoort.

* SK Vlierzele won het voorbije weekend in vierde D met 0-5 op bezoek bij VC Herzele-Ressegem B. Na de winterstop zullen ze meteen vol aan de bak moeten om hun leidersplaats vast te houden. Eerste tegenstander van dienst is dan Eendracht Houtem B dat ook nog tweede inhaalwedstrijd achter de hand houdt en mits twee zeges nog een rol van betekenis zou kunnen spelen in deze reeks.

Aangeboden door onze partners