Basketbal  2de landelijke (m)  Okapi Aalst B

Matija Nedovic blinkt uit bij Okapi Aalst B: “Kiezen tussen Servië en België? Laat me dat pas doen als het echt nodig zou blijken”

Matija Nedovic. “Met Okapi B hadden we gehoopt op de top vier en de play-offs, maar het vertrek van Glenn Temmerman naar de A-ploeg woog zwaar door.” ©  Gregory Van Gansen

Okapi Aalst B was afgelopen weekend voor eigen volk meer dan een maatje te groot voor Blankenberge en won in het Forum met 102-67. Vooral de prestatie van de 18-jarige Matija Nedovic sprong in het oog. De small forward uit Sint-Amandsberg heeft Servische roots en traint intussen al steevast mee met de Aalsterse A-ploeg.

Wim Redant

“Goh, da’s echt een lastige”, reageert Nedovic als we vragen voor welk land hij zou kiezen bij een eventuele oproeping voor de nationale ploeg. België of toch zijn geboorteland Servië? “Ik stond er nooit echt bij stil. Laat me de knoop dus maar doorhakken als de vraag effectief zou komen. Ik ben geboren in Belgrado, maar groeide op in België. Ik werd opgevoed in het Nederlands, maar praat ook vloeiend Servisch. Tijdens de zomermaanden trek ik naar Servië, waar ik dan train onder een privécoach terwijl ik er ook basketkampen volg. Basketbal is trouwens waanzinnig populair in Servië. Gelukkig namen België en Servië het niet tegen elkaar op tijdens het afgelopen WK voetbal, dan had ik toch al kleur moeten bekennen. Wat basketbal betreft voel ik me goed in mijn vel bij Okapi Aalst, waar ik volwaardig meetrain bij de A-ploeg. Ik stak er al veel op van de ervaren spelers.”

Terwijl Okapi het met de jonge brigade prima doet op profniveau, loopt het voor Okapi Aalst B een heel stuk minder. Met amper drie zeges na tien wedstrijden laat het enkel Blankenberge en Denderleeuw achter zich. “Bij Okapi B missen we de sterkhouders die inmiddels zijn doorgestroomd naar onze profploeg. Dat euvel overkwam ons ook al bij de U21, waardoor Oxaco ons uitschakelde in de Beker van België. Zelf was ik er die match wel bij, maar zonder de geblesseerde Glenn Temmerman en zonder de hulp van de sterkhouders Siebe Ledegen en Stef Schauvlieger lukte het net niet. Met Okapi B hadden we gehoopt op de top vier en de play-offs, maar het vertrek van Glenn Temmerman naar de A-ploeg woog zwaar door. Naast kwaliteitsverlies betekent het ook een belangrijke rotatie minder.”

Topsportstatuut

Nedovic zelf maakt gebruik van het topsportstatuut en volgt de richting Sport en Beweging. “Voor Nieuwjaar focuste ik meer op basket dan op school. Ik kan mijn studies spreiden, maar na de winterstop ben ik wel van plan om wat meer studievakken op te nemen. Ik hoop ook al eens te mogen proeven van het hoogste niveau, al besef ik dat zo’n kans me eerder gegund wordt als een wedstrijd al in een beslissende plooit ligt. Het is jammer dat we Oostende niet konden kloppen, want we hadden de scalp van de landskampioen echt wel bijna te pakken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt