‘Lionel Messi heeft akkoord met PSG over nieuw contract, na zijn vakantie komt proces in versnelling’

Lionel Messi (35) lijkt dan toch bij PSG te blijven. Er waren onder meer geruchten over een terugkeer naar Barcelona, maar volgens buitenlandse media hebben Messi en PSG een mondeling akkoord over een verlengd verblijf in de Franse hoofdstad. Dat nieuws werd eerder deze week gebracht door Le Parisien en wordt nu ook bevestigd door onder meer de BBC.

Jens Jacobs, Jonas Withouck

Na de wereldtitel van Argentinië stonden er enkele vraagtekens achter de toekomstplannen van Lionel Messi. Het contract van de Argentijn loopt in de zomer af in Parijs en heel wat clubs toonden interesse in de meervoudig winnaar van de Gouden Bal. Zo hoopten ze bij PSG, waar zijn contract eind dit seizoen afloopt, op een verlengd verblijf van Messi, maar ook Barcelona en Inter Miami hoopten de Argentijn naar verluidt binnen te halen.

Messi zelf kondigde al aan zich eerst te focussen op het WK en pas daarna over zijn toekomst na te denken. Dat WK werd een onwaarschijnlijk succes voor Messi. Hij pakte met Argentinië de titel en werd daarbovenop nog eens verkozen tot beste speler van het toernooi.

©  AFP

Tijd dus om over zijn toekomst te beslissen. Volgens verschillende buitenlandse media zouden de transfergeruchten de vuilnisbak in kunnen. Messi zou een mondeling akkoord hebben gevonden over een verlengd verblijf in de Franse hoofdstad, werd eerder deze week gemeld.

“Messi is blij met deze ontwikkeling en wanneer hij terugkomt van vakantie zal het proces worden versneld”, schreef de gerespecteerde voetbaljournalist Guillem Balague zaterdag voor BBC. “Het is praktisch allemaal geregeld met PSG. Er is een principeakkoord. Een terugkeer naar Barcelona heeft niet op tafel gelegen. Hij heeft die vraag nooit gekregen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zou naar verluidt niet zo moeilijk zijn geweest om Messi te verleiden tot een langer verblijf, schreven buitenlandse media nog, aangezien PSG hem twee elementen biedt die “essentieel” zijn in zijn ogen: zijn familie is er gelukkig en met PSG kan de zevenvoudige Gouden Bal blijven meedraaien aan de Europese top.

Momenteel geniet Messi nog van vakantie, samen met zijn vrouw Antonela Roccuzzo en hun drie kinderen. De eerste competitiewedstrijd van PSG, komende woensdag tegen Strasbourg, zal dus zonder Messi zijn. En ook de wedstrijd op Nieuwjaar tegen Lens laat de Argentijn nog aan zich voorbijgaan. In principe moet hij zich begin januari weer melden in Parijs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners