Jan Vertonghen krijgt opvallend A4-blad tijdens bekerduel: deze opvallende tactische wijziging maakte Anderlecht-verdediger aan het lachen

©  rr

Anderlecht leeft weer. Het verloor dan wel van Genk in de Croky Cup, maar paars-wit speelde een prima wedstrijd. Brian Riemer kan tevreden terugkijken op zijn eerste officiële match, en zorgde in het slot nog voor een komische noot met een opvallend A4-blad. De nieuwe coach wou namelijk spelen met… één verdediger.

jug, rahe

Het is een beeld dat we vaker zien. In het slot van de match wordt er tactisch geschoven en die aanwijzingen worden op een papiertje doorgegeven. Het moet zijn dat Brian Riemer nog geen notitieboekje op zak had, want hij bezorgde Arnstad en Vertonghen zowaar een volledige A4 met de nieuwe formatie.

Het zorgde voor een grijns op het gezicht van de Rode Duivel, die ook zijn ervaring liet spreken. De verdediger verscheurde het papier om de tegenstander niet wijzer te maken, leek het aan een steward te geven maar bedacht zich alsnog.

Wij verzamelden de gescheurde snippers en reconstrueerden het papier. Wat blijkt? Anderlecht wilde 10 minuten voor tijd in een 1-3-2-4 systeem gaan voetballen: met één verdediger dus en vier spitsen. Vandaar het lachje bij Vertonghen. Het mocht niet baten, want Genk hield zijn 1-0-voorsprong vast.

Onderaan het blad staat ‘Jan’ (Vertonghen) genoteerd. Coach Riemer wou dus in een 1-3-2-4 systeem voetballen.  ©  rr

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten