Wout van Aert verkent nu al Parijs-Roubaix, maar blikt ook al vooruit naar de Tour: “Minder focussen op groen, meer op ritzeges”

Het rijkgevulde palmares van Wout van Aert kan nog wel wat extra’s gebruiken. Een zege in Parijs-Roubaix bijvoorbeeld. En dus trok de Kempenaar woensdag in het gezelschap van enkele Jumbo-ploegmaats naar de Hel van het Noorden. Donderdag stond de ploegpresentatie op het programma en daar sprak Van Aert ook over zijn (bijgestelde) ambities in de Tour.

Guy Van Den Langenbergh, Jan-Pieter De Vlieger

9 april 2023 staat nu al met vet omcirkeld in de agenda van Wout van Aert. Die dag wordt er immers gekoerst tussen Parijs en Roubaix, over kasseien en door de Hel. Om niets aan het toeval over te laten, trok Van Aert gisteren met onder meer Dylan van Baarle, Edoardo Affini, Timo Roosen én ploegleider Maarten Wijnants naar het Noorden van Frankrijk voor een trainingsrit over het parcours van Parijs-Roubaix.

Het doel was tweeledig: het opfrissen van het geheugen én het testen van het nieuwe materiaal. Goed voor een tochtje van 115 kilometer met aankomst op de piste van Roubaix zelf. “Een dik apparaat is het”, meldde Van Aert op zijn Strava-account waarmee hij meer dan waarschijnlijk de liefde verklaarde aan zijn nieuwe Cervélo.

Van Aert: “Van Baarle en ik gaan elkaar sterker maken”

Met Dylan van Baarle, die dit jaar Parijs-Roubaix won, heeft Van Aert er een uitstekende pion bij voor het klassieke voorjaar. “Na enkele jaren deze klassiekers te rijden ben ik erachter gekomen dat je een sterke ploeg nodig hebt”, aldus Van Aert op de ploegpresentatie in Amsterdam donderdag. “Vorig jaar is het een succes geweest. We hebben als team een heel grote stap gezet. Met Dylan erbij zijn we nu nog sterker. Het kan misschien eens gebeuren dat ik daardoor mijn eigen kansen verloren zie gaan, of dat ik mij in een verdedigende rol ga moeten opstellen omdat hij voorop zit. Maar dat zal ook andersom gebeuren. We gaan elkaar sterker maken.”

©  BELGA

Van Aert over Tour: “Meer focus op ritzeges, minder op groen”

Nog nieuws vanuit Amsterdam: Wout van Aert trekt ook in 2023 naar de Ronde van Frankrijk. Gaat hij daar opnieuw voor de groene trui? “Eigenlijk denk ik dat ik me iets meer zal focussen op ritoverwinningen. Ik heb er enorm van genoten om die trui te dragen en binnen te halen. Dat was een mooi avontuur. Maar voor mezelf heb ik toch het gevoel dat een ritoverwinning me meer bijblijft. Dat wordt iets meer de insteek: in eerste instantie zo veel mogelijk ritzeges pakken.”

©  BELGA

Natuurlijk leveren ritzeges heel wat punten op voor die groene trui en kan Van Aert er opnieuw in belanden. “Het kan een doel worden naarmate de Tour vordert, maar het is niet de bedoeling om me zoals dit jaar vanaf het begin in elke tussensprint en elke massasprint te mengen. Het is veel meer de bedoeling om de dagen uit te kiezen.”

©  BELGA

Aangeboden door onze partners