Voetbal 1ste provinciale  Sassport Boezinge - SC Blankenberge 1-0

Boezinge finaal grote winnaar na historische match tegen Blankenberge: “Gerechtigheid is geschied”

Eén doelpunt van Imad Zmimer (rechts) volstond voor de zege van Boezinge.  ©  VDB

Er kan eindelijk een streep getrokken worden onder de stilaan historische match tussen Sassport Boezinge en Blankenberge. Boezinge kwam op alle vlakken als grote winnaar uit deze dubbele strijd. Maar ook SC Blankenberge verdient respect voor zijn houding tijdens en na de match. Case closed, dus. Ook voor de belaagde doelman Nicholas Skverer, die na de match heel correct en sportief reageerde.

Koen Verdruye

LEES OOK. Nerveuze topper Boezinge-Blankenberge stilgelegd en niet hernomen nadat fan veld was opgerend en bezoekende keeper zou hebben bedreigd

Eén doelpunt van Imad Zmimer bleef woensdagavond voldoende voor Sassport Boezinge om de fel gecontesteerde match tegen SC Blankenberge winnend af te sluiten. De sfeer was uitgelaten, de ontlading was groot. In de kleedkamer werd gezongen, gedanst en natuurlijk gedronken. Terwijl doelman Justin Van Brabandt met de partybox door de gangen liep, blikte Jonas Vandermarliere nog een laatste keer terug.

“We wonnen verdiend, in de match van oktober waren we in dat eerste halfuur ook de betere ploeg en nu konden we bevestigen”, sprak Vandermarliere. “Al bij al is het goed verlopen, verbaal was het wel op het randje en er werden enkele minder frisse dingen gezegd, maar het liep nooit uit de hand. Gerechtigheid is nu geschied en eigenlijk was al deze heisa niet nodig geweest. Ik hoop dat ze nu beseffen dat ze dit anders hadden moeten oplossen en dan hadden ze op een woensdagavond in december, net voor Kerstmis,, geen tweede keer meer naar Boezinge hoeven te rijden.”

Ook in het klassement deed de Ieperse ploeg een prima zaak. Als het op 8 januari ook de inhaalmatch tegen Racing Waregem wint, dan komt Sassport zelfs op kop naast Wevelgem.

Respect

In de Blankenbergse kleedkamer kon je na de match een speld horen vallen. Doelman Nicholas Skverer, de man rond wie alle heisa in de stopgezette match ontstond, bleef rustig. Door het voorval had de buitenwereld misschien het idee dat de doelman van Blankenberge een matennaaier en toneelspeler was. Niks bleek minder waar. De 34-jarige Nederlander, afkomstig uit Nijmegen maar door zijn vriendin nu woonachtig in Sluis, blikte nog één keer met heel veel zin voor realiteit terug op het hele voorval.

Blankenberge-doelman Nicholas Skverer kreeg het in oktober tijdens Boezinge - Blankenberge aan de stok met een dronken toeschouwer, waarna de topper in eerste provinciale werd stilgelegd. ©  VDB

“Het heeft allemaal veel te lang geduurd, maar wat gebeurd is, is gebeurd en we kunnen die klok niet meer terugdraaien. Er is een uitspraak geweest en of je het er nu mee eens bent of niet, veranderen zal het niet meer. Maar gelukkig viel het allemaal goed mee. Ze hebben mij hier met respect onthaald en daar ben ik blij om. Sommige mensen riepen na de match wel wat dingen, maar dat moet je erbij nemen. Ik vraag mij dan altijd af hoe hun vrouw zou reageren als ze zulke reacties zou horen. Maar goed, we hadden hier graag gewonnen en dat had best gekund, want ik vond dat we de betere ploeg waren. We verliezen nu, maar zijn een ploeg in vorm. We krijgen kansen en spelen goed voetbal. Na Nieuwjaar gaan we er weer tegenaan in de hoop dat we de doelstelling halen en kunnen promoveren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten