Basketbal BNXT League  Okapi Aalst

Siebe Ledegen lijdt met Okapi Aalst derde nipte nederlaag op rij: “We moeten deze matchen toch eens leren winnen”

Siebe Ledegen (links) komt net te laat om Limburg United-speler Jarne Lesuisse de bal afhandig te maken. Okapi leed in Hasselt een derde nederlaag op rij. ©  Serge Minten

Derde nipte nederlaag op rij voor Okapi Aalst. Op bezoek bij Limburg United verloren de Aalstenaren woensdagavond In het tweede kwart de pedalen, maar na een knappe remonte plooiden de bezoekers pas in het absolute slot helemaal. De thuisploeg won met 80-76.

Wim Redant

Siebe Ledegen ruimde in de basis plaats voor de herstelde Dorian Marchant, maar de Aalstenaar stond uiteindelijk nog wel bijna 22 minuten tussen de lijnen en pikte twaalf punten mee. Al had hij uiteraard op een andere afloop gehoopt. “We kwamen alweer dicht bij de zege, maar daar koop je niets mee”, sprak Ledegen. “We moeten deze matchen stilaan toch leren winnen. Voor de derde keer op rij gaan we nipt onderuit. Dit keer werd het tweede kwart ons noodlottig. We keken toen tegen een achterstand aan van vijftien punten, met gemiste driepunters als pijnpunt. In de eerste helft lieten we nul op tien driepunters optekenen. Na de rust deden we een stuk beter met zeven op vijftien driepunters, wat deels ook onze remonte verklaart. Eens te meer hebben we bewezen dat we voor niemand bang hoeven te zijn, al is de realiteit tegelijk wel dat we aan een terugval in het klassement bezig zijn.”

Op kerstmaandag trekt Okapi op bezoek bij Antwerp Giants. Ledegen hoopt in de Scheldestad de ban te kunnen breken. “Uiteraard is winnen in Antwerpen geen evidentie, maar met overwinningen op Charleroi en Brussels hebben we eerder al getoond dat we ook buitenshuis matchen naar onze hand kunnen zetten. Met een zege daar zouden we alsnog met een goed gevoel de korte winterbreak induiken. Onze fans verdienen trouwens nog wel een opsteker. Zelfs in een midweekmatch in het verre Hasselt tekenden ze opnieuw present. Wees maar zeker dat de steun van onze aanhang positief werkt. Dat de Golden League nu even ver weg lijkt, vind ik geen issue omdat die ambitie nooit uitgesproken werd. We zijn niet pretentieus, maar geloven wel in eigen kunnen.”

Examenperiode breekt aan

Na Nieuwjaar staat Ledegen voor een nieuwe uitdaging wegens de combinatie van profbasket met examens in zijn loodzware studie van burgerlijk ingenieur. “Op dinsdag 10 januari leg ik mijn eerste examen af. Op donderdag 2 februari sluit ik de eerste examenreeks af. Ik sta voor een hectische periode waarin mijn sociale netwerk volledig zal stilvallen. Na Nieuwjaar volgt een periode van studeren, examens afleggen, trainen en spelen. Niks anders.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt