Wout van Aert over komst Dylan Van Baarle: “Vorig jaar al hetzelfde ‘gezeik’ over Laporte”

©  BELGA

Van Aert kreeg gisteren veel vragen over de komst van Dylan van Baarle, vorig jaar nog winnaar van Parijs-Roubaix. Wat wordt in het voorjaar de rolverdeling tussen beide renners, die allebei aanspraak kunnen maken op het statuut van kopman? Van Aert maakte duidelijk dat hij het een non-discussie vindt.

“Stel dat Dylan vorig jaar niet had gewonnen in Roubaix. Dan zegt iedereen gewoon: wat een aanwinst voor Jumbo-Visma. Maar omdat hij wel gewonnen heeft, zouden we elkaar nu ineens in de weg zitten? Terwijl Dylan natuurlijk niet ineens een andere renner is geworden, al zeker niet voor mij. Alleen de perceptie van de buitenwereld is veranderd. Vorig jaar was het net hetzelfde: toen had je ook dit gezeik over de komst van Laporte”, aldus Wout van Aert.

Van Aert geeft aan dat hij zelf positief advies gegeven heeft over de transfer van Van Baarle: “Het is duidelijk dat het er in de klassiekers omgaat om zo veel mogelijk mensen in de finale te hebben. Dat is de sleutel. Als ik de Ronde of Roubaix win, zal het altijd met dank aan de ploeg zijn.”

“Een theoretisch voorbeeld: als Dylan en ik samen in een kopgroep van tien zitten in de finale van een klassieker – en we voelen dat we de sterksten zijn – dan hebben we samen honderd procent kans om te winnen. Hij vijftig procent en ik vijftig procent. Als je alleen in een kopgroep van tien zit, moet je al veel beter zijn dan de rest om aan vijftig procent winstkans te komen.”  (jpdv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten