Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af

©  AP

Noord-Korea heeft andermaal twee raketten afgevuurd. Dat hebben de Japanse overheid en het Zuid-Koreaanse leger vrijdag meegedeeld. Het zou gaan om een korteafstandsraketten.

jvhBron: BELGA

“Onze militairen hebben twee korteafstandsraketten opgemerkt die werden gelanceerd vanuit Noord-Korea en terechtkwamen in de Japanse Zee”, aldus het Zuid-Koreaanse leger. De lanceringen vonden plaats omstreeks 16.32 uur lokale tijd (8.32 uur Belgische tijd).

De situatie op het Koreaanse schiereiland is gespannen. Ondanks zware internationale sancties tegen zijn wapenprogramma heeft Pyongyang een arsenaal aan intercontinentale ballistische raketten opgebouwd. Noord-Korea heeft het voorbije jaar een recordaantal wapentests uitgevoerd, waaronder de meest geavanceerde intercontinentale ballistische raketten. Volgens persagentschap Bloomberg heeft het land dit jaar al meer dan 65 ballistische raketten gelanceerd. VN-resoluties verbieden Noord-Korea nochtans om ballistische raketten te testen. Die kunnen worden uitgerust met een kernkop.

De nieuwe lancering wordt gezien als een reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van de Verenigde Staten en Zuid-Korea in de regio drie dagen geleden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten