790 bevestigde gevallen van apenpokken in België

Op 19 december 2022 waren er in België in totaal 790 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld, zo blijkt vrijdag uit het epidemiologisch bulletin van Sciensano. Dat is één besmetting meer in vergelijking met de vorige balans.

jvhBron: BELGA

Het gaat om 411 gevallen in Vlaanderen (52 procent), 286 gevallen in Brussel (36 procent) en 93 gevallen in Wallonië (12 procent). De bijkomende besmetting werd opgetekend in Brussel.

Bij de gevallen waarvoor het geslacht gekend is, zijn er 779 mannen, 5 vrouwen, en 3 personen die zich anders identificeren. De leeftijd voor de grote meerderheid situeert zich tussen de 16 en 71 jaar oud. Er zijn 2 gevallen gemeld bij min 16-jarigen: een kind jonger dan drie jaar en een kind ouder dan 12 jaar.

Negenendertig personen werden gehospitaliseerd, 28 om te worden behandeld (van wie 4 personen met een onderliggende immuunstoornis), 3 personen omdat thuisisolatie niet mogelijk was, en 8 waarvoor de reden niet gekend was. Er werd tot op heden 1 sterfgeval gerapporteerd bij een persoon met onderliggende gezondheidsproblemen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt