Kasseispecialist Yves Lampaert kan het ook op het zand en wint beachrace in Zeebrugge

©  RR

Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft zaterdag de beachrace in Zeebrugge gewonnen. Hij haalde het solo voor collega-wegrenners Bert Van Lerberghe en Sep Vanmarcke.

Bron: BELGA

Na een chaotische start gingen vroeg in de wedstrijd over 45 kilometer toch de verwachte namen naar voren in Zeebrugge. Lampaert, de eerste geletruidrager van de recentste Ronde van Frankrijk, maakte veel indruk, en herleidde de kopgroep tot vier renners: hijzelf, ploegmaats Bert Van Lerberghe en Tim Declercq, en Sep Vanmarcke (Israel - Premier Tech).

Na een valpartij begon Lampaert met achterstand aan de laatste van vijf ronden, maar dat zette hij toch nog recht: de West-Vlaming haalde het solo voor Van Lerberghe, Vanmarcke en Declercq. Jordi Warlop eindigde op de vijfde plaats.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Grace Verbeke, oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen.

Op donderdag 29 december wordt het Belgisch kampioenschap beachrace afgewerkt in Bredene, een wedstrijd die live op tv wordt gebracht door VTM. Ook op dat BK komt Lampaert aan de start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners