Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne - KVK Westhoek 3-2

Dikkelvenne van coach Lieven Gevaert duikt winterstop in met felbevochten driepunter: “We mochten niet nog eens een zespuntenwedstrijd verliezen”

Lilian Bochet (links) is net iets sneller op de bal dan Westhoek-speler Sibert Himpe. De Fransman zou Dikkelvenne met de winning goal naar de zege schieten. ©  Geert De Rycke

Met een felbevochten 3-2-overwinning tegen KVK Westhoek sloot Dikkelvenne het kalenderjaar vrijdagavond toch nog af met een vrolijke noot. De ploeg van voorzitter Geert Gevaert was twee keer op achtervolgen aangewezen, maar hield de punten toch nog thuis na een klasseflits van Lilian Bochet.

Freddy De Geest

Spanning troef aan de Hofkouter. KVK Westhoek was na de pandoering tegen FC Gullegem (0-5) tot de tanden toe gewapend. De thuisploeg begon dan weer gretig, met vooral infiltraties over links via de tandem De Man-Seurynck. Westhoek-doelman Vercruysse moest tussenkomen op een kopbal van Deceuninck en een schot van de bedrijvige Seurynck. Aan de overkant zorgde een vrijschop van Cremers voor gevaar. De bezoekers klommen uiteindelijk op voorsprong via Coppin, die het scherpst reageerde toen de bal in de kleine rechthoek niet weggeraakte. Op slag van rust knikte Deceuninck de bal tegen de paal. In de rebound mikte Beshliaha op de lat. Pech voor de thuisploeg.

“Aan de rust voerde ik drie wissels door”, sprak Dikkelvenne-trainer Lieven Gevaert. “Marco Verheuge, Soriba Sylla en Gianni Desmet bleven binnen. Lilian Bochet kwam in voor Verheuge en dat was om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. Desmet pakte geel en dus wisselden we hem eerder uit voorzorg door Gordts. Sylla zat niet in de match, Jassim Mazouz zorgde voor meer gevaar.”

Vroeg kerstcadeau

In het begin van de tweede helft eiste scheidsrechter De Couvreur een hoofdrol op. De brave man kroop in de huid van de Kerstman en schonk Dikkelvenne, na een duik van De Man, een strafschop met een grote strik rond. Van Vaerenbergh miste niet. KSCD toonde meer drive naar voren, maar Bochet en De Man slaagden er niet in om Vercruysse in verlegenheid te brengen. Coppin profiteerde van slecht verdedigen van Mazouz en Beshliaha om Van Der Eedt met een grondscherend schot te verschalken. Gevaert: “Door de positiewissels achterin ontbraken de belangrijke automatismen. Dat we na de twee tegendoelpunten toch nog een vuist maakten, is leuk om vast te stellen.”

Na twee identieke fases kantelde de wedstrijd uiteindelijk nog in het voordeel voor de thuisploeg. Na afgeweerde hoekschoppen dropte De Schryver de bal opnieuw in de zestienmeter. Met een heerlijke krul in de verste winkelhaak tekende Seurynck voor de gelijkmaker. De winning goal van Bochet was een pareltje van voorbereiding en afwerking. Bochet nam de bal vol op de slof en die verdween voorbij een kansloze Vercruysse. In blessuretijd verhinderde Vercruysse met de voet nog een doelpunt van Pouillon.

“Dit soort wedstrijden moet je thuis altijd winnen”, aldus Gevaert. “Van RFC Wetteren verloren we al een zespuntenwedstrijd, tegen KVK Westhoek mocht dat niet nog eens gebeuren. Ik ben trots op de reactie van mijn spelers. Met deze zege schuiven we door naar de elfde plaats en dat zorgt voor een goed gevoel net voor de feestdagen. Dat we één of zelfs twee wedstrijden meer dan sommige concurrenten hebben gespeeld, mag de pret niet drukken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten