Aston Villa-coach gaat Argentijnse doelman Emiliano Martinez op het matje roepen: “Er volgt een gesprek”

©  ISOPIX

Emiliano Martinez (30) werd een van de hoofdrolspelers op het voorbije WK in Qatar. De Argentijnse doelman maakte indruk met zijn reddingen, maar liet ook van zich spreken wegens zijn gedrag. Daar gaat Aston Villa-coach Unai Emery hem op aanspreken.

Jonas Withouck

Martinez ging tijdens de penaltyreeks tegen Nederland over de schreef, hield zijn trofee voor ‘Doelman van het Toernooi’ voor zijn kruis op het podium en dreef de spot met Kylian Mbappé tijdens de viering in Buenos Aires. Drie acties die voor vele voetbalfans van weinig respect getuigen.

Bij zijn club Aston Villa, de nummer twaalf in de Engelse Premier League, zijn ze er toch ook niet helemaal tevreden mee. “Het is vaak moeilijk om hevige emoties onder controle te houden”, hield de Spaanse coach Unai Emery eerst nog diplomatisch.

Momenteel vertoeft de doelman nog steeds in Argentinië om de wereldtitel te vieren. “Ik zal hem binnenkort aanspreken over verschillende gebaren tijdens zijn vieringen, maar nu behoort hij eigenlijk nog tot de Argentijnse nationale ploeg en dat respecteer ik. Als hij hier aansluit, staat hij onder onze verantwoordelijkheid en dan volgt een gesprek.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners