Mountainbike Strandrace Zeebrugge

Yves Lampaert stuift naar zege op strand van Zeebrugge: “Dit was mijn zwaarste training van de winter. Met bloedsmaak in de mond”

Yves Lampaert hoopt donderdag in Bredene opnieuw toe te slaan. “Ik was al eens nationaal kampioen tegen de klok en op de weg. Een driekleur in het zand zou leuk meegenomen zijn.”  ©  Rudy DECLERCK

Yves Lampaert stoof zaterdag solo naar de zege in de Shifting Gears Beachrace in Zeebrugge. “Dit was een perfecte trainingsprikkel”, klonk het bij de voormalig Belgisch kampioen op de weg. Zijn ploegmaat Bert Van Lerberghe en Sep Vanmarcke mochten mee op het podium.

Michel Vanden Heede

Na een chaotische start namen de verwachte namen het voortouw in de strandrace van 45 kilometer. Lampaert maakte indruk. Enkel Van Lerberghe, Vanmarcke en Tim Declercq konden volgen. Na een val begon Lampaert met achterstand aan de laatste van vijf ronden, maar hij zette de scheve situatie toch nog redelijk vlot recht. “Dit was mijn zwaarste training van de winter”, sprak de renner van Quick Step-Alpha Vinyl. “Vergelijkbaar met een tijdrit. Met bloedsmaak in de mond. Op de krachtstroken moesten wij als wegrenners de mountainbikers onder druk zetten. Het was hard tegen onzacht. Mijn kompaan Tim Declercq had een gemiddeld wattage van 400, en 430 normalized.”

Lampaert maakte in zijn eerste beachrace van deze winter duidelijk dat hij klaar is voor het Belgisch kampioenschap van nu donderdag 29 december in Bredene. “Ik was al eens nationaal kampioen tegen de klok en op de weg. Een driekleur in het zand zou leuk meegenomen zijn. Na de titelstrijd focus ik me volledig op het wegseizoen. Aan de zijde van Remco Evenepoel zal ik eind januari starten in de Ronde van San Juan in Argentinië.”

Jordi Warlop, die door het uiteenvallen van B&B Hotels nog op zoek is naar een nieuwe formatie, tikte als vijfde aan voor Alex Colman en Emiel Vermeulen. Gistelnaar Jasper Dejaegher was met zijn achtste plaats de beste belofte.

Grace Verbeke wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de zege naar favoriete Grace Verbeke. Joyce Vanderbeken finishte als tweede. Kimberly Peeters kwam als derde over de finish. Gianni Vanhooren uit Gits won de wedstrijd over 20 kilometer. Mathias Selders werd tweede voor Alexander Haemers. Bij de U23 ging Tjorven Expeels Warre Willems en Kyano Cottignies vooraf. Bij de vrouwen mocht belofte Lotte Minnebo juichen. Master Evelien Taillieu finishte als tweede.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt