Andreas Skov Olsen bij Club Brugge gepasseerd voor competitiematch tegen OH Leuven: “Coach koos ervoor om mij uit te sluiten”

©  BELGA

Club Brugge hervat maandag de Jupiler Pro League met een thuismatch tegen OH Leuven, maar dat zal de landskampioen zonder Andreas Skov Olsen doen. De 22-jarige Deen is niet geblesseerd, maar verdere uitleg over zijn afwezigheid gaf Club Brugge niet. Skov Olsen deed dat wél kort nadat het nieuws naar buiten kwam. “De coach koos ervoor om mij uit te sluiten.”

svar, jve

Op Instagram Stories gaf Skov Olsen zelf tekst en uitleg in een bericht dat intussen verwijderd is (zie foto hieronder). “Ik wou dat ik het team kon helpen, maar de coach koos ervoor mij uit te sluiten van het team”, klonk het. “Ik ben niet geblesseerd, zoals het gerucht gaat. Ik wens het team het allerbeste.”

De afwezigheid van de 22-jarige winger komt heel plots. Hij speelde op het WK twee wedstrijden mee bij Denemarken, dat de groepsfase niet overleefde. Afgelopen woensdag viel hij bij Club Brugge in bij het begin van de tweede helft in het Croky Cup-duel met STVV. De landskampioen verloor die wedstrijd verrassend met zware cijfers (1-4).

Bij Club Brugge was Skov Olsen dit seizoen over alle competities heen al goed voor 21 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en vier assists uitdeelde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten