Bij de kerstperiode hoort nu eenmaal cross: Tadej Pogacar duikt het veld in en wordt meteen tweede in Slovenië

©  RR

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock krijgen navolging, want ook Tadej Pogacar duikt het veld in. De tweevoudige Tourwinnaar en alleskunner op de weg startte vandaag in een veldrit in de Sloveens hoofdstad Ljubljana die hij vorig jaar won. Winnen lukte deze keer niet, maar met een tweede plek mocht de Sloveen toch tevreden zijn.

Michael Van Damme, Jens Jacobs

Pogacar temperde vooraf de verwachtingen aangezien hij weinig tijd had om op de cyclocrossfiets te zitten. De Sloveense renner zal in tegenstelling tot Van Aert en co. geen uitgebreid veldritprogramma rijden, het gaat om een eenmalig folietje.

Winnen lukte niet voor Pogacar. De Sloveen amuseerde zich rot op het parcours van Ljubljana en deed zeker mee voor de zege. Maar winnen bleek wat te hoog gegrepen. Sloveens kampioen Mihael Stajnar ging al van bij de start in de aanval. Pogacar had niet meteen een antwoord klaar en moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plek.

©  RR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt